avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale catre firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale catre firma

Buna ziua,

Sunt asociata intr-un SRL avand 15% parti sociale.
Exista vreo forma prin care pot cesiona partile sociale direct catre SRL si nu catre asociatii sai?

Asociatul cu 85% zice ca vrea sa-mi preia el (ca persoana fizica) partile sociale insa nu le poate plati (ca el ca persoana fizica nu dispune de suma). Zice ca daca s-ar putea cesiona catre firma atunci problema ar fi rezolvata, ca societatea va plati din conturile sale suma cesiunii.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: nik09728 , utilizator 17:44, 9 Ianuarie 2012
Acest lucru nu se poate realiza. Legislatia romana cel putin nu cunoaste o astfel de reglementare.
Multumesc pt promptitudine.

In cazul retragerii mele (cu acordul celuilalt asociat) ce suma mi se cuvine din societate: doar cota parte din partile sociale sau din activul net? si cine o plateste,
celalalt asociat sau societatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat lenus 959 lenus 959 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema : La un srl cu doi asociati fiecare cu 50% , unul dintre asociati care este si administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl laumari laumari Buna ziua, doresc sa aflu opinia Dvs. referitoare la urmatoarea speta: Un asociat care detine 10 % dintr-un SRL cesioneaza (exista intelegere amiabila) ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pneuros pneuros Am 50% dintrun srl ca asociati. Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)