avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate GYORGYO

Activitate GYORGYO

Buna seara,revin cu doua intrebari la care vreau raspunsuri cat mai la obiect ,va rog:
in timpul casatoriei am achizitionat doua autoturisme ,in aprilie 2008 o masina de familie ford C-Max pe care am trecut-o pe numele sotiei ,masina cumparata in italia ptr care a trebuit sa dau eu din contul meu 7000 euro,demonstrabili si astazi,restul de 12000 am facut imprumut,ratele toate pe numele meu ,masina pe care sotia o foloseste exclusiv doar ea interzicandu-mi accesul,blocand in acest sens volanul ca eu sa nu o folosesc in conditiile in care am si eu cheie,ESTE LEGAL CE FACE EA TINAND CONT CA NU S-A FACUT PARTAJUL ,IAR EU SA NU O POT FOLOSI SUB NICI O FORMA ,NICI ATUNCI CAND VREAU SA IES CU MINORUL?! si inca o a doua masina(autoutilitara) pe care fosta sotie zice sa o folosesc in schimbul C-Max-ului,problama este ca autoutilitara are doar doua locuri si nu este confortabila ca cea pe care o poseda ea in cazul in care minorul doarme ,sau vreau sa iesim impreuna cu alte persoane-
Fosta sotie a sustras din casa suma de 3500 euro fara consimtamantul meu,nevoind sa furnizezeinformatii despre aceasta suma nici in prezent,suma de care stiu nasii nostri cu care i-am imprumutat inainte de introducerea actiunii de divort si ultima data i-au dat ei,septembrie 2014,actiunea de divort a fost introdusa in dec.2014....POATE FI FAPTA EI CALIFICATA CA FURT INTRE SOTI?..VA MULTUMESC....CE TREBUIE SA FAC PTR A SE TINE CONT SI DE ACEASTA SUMA IN CAZUL PARTAJULUI?
Buna ziua,prin sentinta civila nr.518 din 19.01.2016 pronuntata de judecatoria Craiova in dosarul nr.41671/215/2016 s-a pronuntat divortul dintre mine si fosta sotie,s-a dispus exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului in comun,stabilirea domiciliului minorului la mama,mama care a parasit domiciliul comun impreuna cu minorul din data de 17/15/2015 locuind fie la parintii acesteia care se afla la cca 60 metri distanta,fie la locuinta din craiova pe care a cumparat-o tatal ei cand a decis sa divorteze de mine unde si-a facut resedinta. fie la domiciliul actualului partener.
De la acea data,15.07.2016.fosta sotie,(precizez ca este vorba de casa construita in timpul casatoriei cand eu am avut firma de constructii in italia si aveam un venit considerabil pe un teren cumparat in comun de la parintii acesteia,o casa cu trei nivele unde eu am avut o contributie majora,atat financiar cat si d.p.d.v.al executarii lucrarilor),nu a mai locuit efectiv in casa ,interzicandu-i totodata si minorului care acum are 5 ani jumate sa frecventeze aceasta locuinta de care este foarte atasat si care dispune de toate conditiile,aducandu-l pe acesta acasa,in timpul zilei doar atunci cand eu nu eram acasa caci altfel nu mai putea sa-l convinga sa plece,copilul fiind convins ca este la el acasa si in acelasi timp foarte atasat de mine,doar parterul este terminat definitiv,celelalte nivele find la stadiul de zidarie.
Fosta sotie a intentat actiunea de divort dar partajul nu vrea sa'l faca,adoptand insa un comportament sicanant impreuna cu parintii acesteia fata de mine,necontribuind de doi ani nici la intretinerea spatiului de locuit,nici la plata curentului electric,vrea sa se foloseasca de acest imobil ca si cand ar fi totul al ei ,motivand ca este construit pe terenul cumparat de la parintii acesteia si ca au contribuit si ei la edificare.
A sustras din bugetul familiei,cand a fost sigura de divort suma de 3500 euro,pe care as vrea sa-i consemnez undeva ca fiind bani castigati in timpul casatoriei dar nu stiu cum sa procedez,,,ce ma deranjeaza este faptul ca vine fara copil si baga rufe la masina de spalat,fiind mereu insotita de unul din parinti...intrebarea mea este:AM DREPTUL SA-I RESTRICTIONEZ ACCESUL PE PARTER TINAND CONT CA REFUZA SA VINA SI CU COPILUL,care mereu ii face observatii ca nu il aduce acasa la tati si lucrul acesta o irita,pot comite o infractiune daca schimb inchizatoarea fiind pasibil de alungare de la domiciliu?
Anul trecut am adaugat un lacat ptr ca sustragea si sustrage fara sa ma instiinteze bunuri comune din casa,in plus au si parintii ei chei de la usa ,am afost chiar victima unor agresiuni din partea lor in casa la mine,si m-am trezit cu avertisment de la politie ca ma amendeaza daca ii obstructionez accesul in casa,acestia imi rad in fata si-mi zic ca ei daca vor pot dormi si face ce vor in casa la mine ptr ca inca nu este facut partajul.Cum ar trebuisa procedez ptr linistea si intimitatea mea pana la partaj?...I-am zis sa continue lucrarile la primul etaj sa vada cum este cand nu mai contribui eu ca este total independent de parter ,dar nu vrea sa investeasca nimic.
Va multumesc ptr.raspunsul acordat si vi-l condivid....nu am apelat din nou istanta(dupa acel termen in care am cerut completarea la primul dispozitv si am concordat ambele parti asupra stabilirii legaturilor mele personale cu minorul)ptr a ma convinge pe mine de intuitiile ce le aveam asupra disponibilitatii mamei in ceea ce privea relatia mea cu copilul si s-au adeverit fiind foarte rau voitoare in acest sens.....mai nou,astazi m-am prezentat la gradinita la copil in pauza de pranz cand ,fiind cu program prelungit,unii parinti vin si isi ia copiii acasa,si cand m-a vazut baietelul mi-a zis ca vrea sa mearga cu mine..am sunat-o pe mama s-o anunt de intentia mea ,dar nu mi-a raspuns,,,am rugat-o pe educatoare s-o sune sa-i spuna dar nu a vorbit in prezenta mea la tel,doar dupa convorbirea avuta cu mama copilului ,educatoarea mi-a zis ca nu poate sa ma lase sa-mi iau baietelul,ca nu scrie nicaieri in hotarare ca eu am dreptul la legaturi cu minorul,la care eu le-am zis ,sa-mi interpreteze si mie ce inseamna ptr ele exercitarea autoritatii parintesti in comun,la care doamna directoare,fiind si ea prezenta in gradinita a chemat un echipaj de politie ,alungandu-ma din gradinita,intr-un mod amenintator acuzandu-ma ca am tulburat linistea copiilor,lucru care nu s-a intamplat,iar una din educatoare i-a zis baietelului meu:mergi in dormitor ,nu ai voie sa iesi cu tatal tau....este inadmisibil cum un educator se expune intr-o asa maniera privind constanta unei relatii parinte-copil,...l-am lasat pe baietel cu hainutele de oras pe patut,nici macar nu am mai avut ocazia sa-mi iau la revedere....precizez ca mama copilului in conditiile in care si-a facut o noua relatie ,i-a impus copilului sa-i zica "tati Petrisor",lucru care m-i l-a spus baietelul,si eu cred ca este prematura ,si prea devreme aceasta expresie atribuita acelei persoane in conditiile in care eu imi vad copilul doar dimineata la gradinita intre orele 07.40-08.00,acolo ii duc ce ii cumpar(imbracaminte,dulciuri),iar ea refuza sa colaboreze sub orice forma in privinta copilului....pe langa atitudinea mamei ,ma dezgusta si atitudinea educatoarelor si chiar a directoarei in ceea ce priveste prezenta mea in viata minorului chiar si in cadrul unei institutii de invatamant...sper ca lucrurile sa intre pe un fagas normal in urma actiunii pe care deja am demarat-o ptr incuviintarea legaturilor personale cu minorul,insa as vrea un program mai extensibil vazand dorinta copilului de a sta cu mine,...
Buna ziua,numele meu e George si va descriu cazul meu:
in urma unei actiuni de divort formulata de catre fosta sotie(reclamanta),am hotarat desfacerea casatoriei prin acord,urmand ca autoritatea parinteasca asupra minorului sa fie exercitata de ambii parinti,locuinta minorului sa fie stabilita la mama,cu obligarea mea la plata unei pensii de intretinere lunare in cuantum de 200 lei in favoarea minorului si incuviintarea legaturilor personale cu minorul...aceste aspecte s-au stabilit in sedinta publica din 22.09.2015 la jud.Craiova,urmand sa se dea pronuntarea sentintei la urmatorul termen in data de 19.01.2016.
La termenul din data de 19.01.2016,eu (paratul)am ramas acasa cu minorul la domiciliul meu,acesta acuzand o forma de raceala,dar am fost reprezentat de avocat....
CONSECINTA:instanta nu mi-a aprobat incuviintarea legaturilor personale cu minorul ,citez:"dat fiind faptul ca PARATUL nu a fost prezent la ultimul termen de judecata si nu a reusit sa faca dovada absentei motivate la acest termen,in cauza,operand dispozitiile art.921C.p.c.,raportat la art.922 C.p.c.
La data de 20.01.2016,am depus cerere de completarea dispozitivului sentintei civile nr.518/2016 a judecatoriei Craiova,iar in sedinta publica din 23.02.2016 unde ne-am prezentat eu (petent) asistat de avocat si avocata intimatei,am concordat in fata judecatoarei in privinta completarii dispozitivului cu cererea mai sus mentionata.
Consecinte:cererea de completare dispozitiv formulata de petent respinsa,gasindu-si aplicarea dispozitiile art.921c.p.c.
Cu aceasta ultima hotarare in mana,fosta sotie a incercat in toate modurile sa obstacoleze orice forma de relationare cu minorul,netinand cont ca autoritatea parinteasca s-a stabilit a fi exercitata in comun de ambii parinti,de gradul de atasament al minorului fata de tata care o deranja cel mai mult,baietelul suferind foarte mult si plangand intotdeauna de cate ori am avut ocazia sa-l intalnesc(la gradinita sau in scara blocului unde locuia mama acestuia)cand ne desparteam,in plus mama are acelasi domiciliu pe buletin ca si mine insa aceasta il tine pe copil la domiciliul de resedinta,in wekend sau in vacante nu i-a permis copilului sa vina acasa la "noi" in prezenta mea, locuind cu acesta la nici 70 metri distanta la parintii acesteia(fostii mei socri) in pofida dorintei copilului de a veni acasa unde are toate conditiile si a fost obisnuit de la varsta de 2 anisori,acm avand 5 ani jumatate,SI TOATE ACESTEA SI NU NUMAI PENTRU O DECIZIE GRESITA(CONSIDER EU)A UNUI JUDECATOR...
Am lasat sa se scurga acest timp de la ultima hotarare pana in prezent,ptr,a vedea cat de importanta este relatia tata-fiu pentru copilul nostru d.p.d.v.al mamei,care nu facea altceva decat sa-mi reproseze ori de cate ori aveam ocazia sa ma intalnesc cu fiul meu,ca nu scrie nicaieri incuviintarea legaturilor personale cu minorul in hotarare.
Ptr toate aceste considerente negative ptr cresterea si educarea copilului meu ,am formulat din nou actiune ptr stabilirea legaturilor personale cu minorul care nu stiu ce deznodamant v-a avea,dar nu ma impac deloc cu ideea de a -mi fi fost incalcate drepturile mele si ale copilului care a suferit si sufera in continuare de catre o judecatoare vazand continutul art.921c.p.c. in care nu ma regasesc .
Intrebarea mea este:POT SA CER DAUNE MORALE PTR MINE SI FIUL MEU IN ACEST SENS,SI DACA DA CUI SA MA ADRESEZ?