avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianaButa

Activitate AdrianaButa

Buna seara,
intrebarea ar fi urmatoarea, daca se face o donatie de bani de la o persoana fizica la o alta persoana fizica se va percepe tva pe suma donata?
Buna seara,
in cazul in care prind o zi libera in romania si eu ma aflu in afara tarii intr-o delegatie, voi pierde aceasta zi sau angajatorul trebuie sa imi ofere o alternativa? exista o prevedere legala in acest sens?

Multumesc anticipat.
Buna seara,
in cazul in care prind o zi libera in romania si eu ma aflu in afara tarii intr-o delegatie, voi pierde aceasta zi sau angajatorul trebuie sa imi ofere o alternativa? exista o prevedere legala in acest sens?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Loc de parcare in curte comuna
Am incercat si varianta aceasta, am apelat mai mult la bunul lui simt, a vorbit dezvolatorul cu el insa rezultatul din pacate este acelasi. Speram totusi sa exista o cale legala de a face dreptate in cazul meu...
Buna seara,

am cumparat un apartament cu curte comuna. La momentul achizitionarii am avut o intelegere cu constructorul cum ca anumite spatii din curte sunt pentru locuri de parcare si unul ar fi al meu. Toti vecinii au respectat aceasta intelegere pana la unul, care parcheaza pe locul meu. Intrebarea este daca in aceasta situatie mai pot face ceva incat sa nu raman fara loc de parcare. Eventual un act retroactiv...am nevoie de acordul tuturor propietarilor pentru a obtine acest drept? Persoana care nu respecta acordul facut cu constructorul cu siguranta nu va fi de acord sa semneze...
Răspuns la discuția Recuperare taxa de mediu
Anexa la contract am facut-o scrisa de mana si semnata de mine si vechiul proprietar al masinii in prezenta a 2 martori. Daca ar fi sa il chem in instanta, acest act are vreo valoare? Sau este nul pentru instanta?
Buna seara,

Am cumparat de curand o masina inmatriculata in Romania si la momentul cumpararii mi s-a zis ca taxa de mediu e platita si nerecuperata. Vechiul proprietar nu mi-a dat nici un fiscal, dar a fost de acord sa facem o anexa la contract prin care el se angaja sa plateasca taxa in cazul in care a fost recuperata sau neplatita. Si surpriza, cand am mers la ANAF sa scot eu fiscalul ca sa pot inmatricula masina pe numele meu, mi s-a zis ca taxa a fost recuperata de catre primul proprietar (eu fiind acum al treilea proprietar in RO) si bineinteles ca a trebuit sa o platesc. Din nou...
Acum incerc sa imi recuperez banii de la cel de la care am cumparat masina, dar nu doreste sa imi dea banii.
Intrebarea mea este: Pot sa il determin in vreun fel sa imi dea banii avand anexa la contract semnata de catre el prin care isi lua angajamentul sa plateasca aceasta taxa? Si in ce fel ar trebui sa procedez?

Va multumesc