Buna ziua, Am lucrat la o firma IT. Intr-o zi de noiembrie 2017, avand probleme de sanatate, am solicitat prin e-mail si prin cerere in aplicatia online a firmei, o zi libera intrucat efectiv NU ma puteam deplasa la sediul angajatorului. Aplicatia online arata ca mai am sapte zile libere din anul 2017, avand deci de unde sa solicit o zi libera. Solicitarea s-a facut la ora 09:20. La orele 17:00, deci dupa incheierea zilei de munca, am primit respingere la cerere; angajatorul a pretextat ca nu mai am zile libere, in ciuda aplicatiei care indica sapte zile disponibile pentru 2017. La incheierea activitatii (nu din acest motiv am incheiat-o) mi-au dat o adeverinta de stagiu in care se mentioneaza ziua de absenta nemotivata. In opinia mea ce s-a intamplat e un abuz de cea mai joasa speta. Doresc sa ii reclam pe respectivii la ITM. Ce sanse am sa mi se faca dreptate? Mentionez ca detin inscrisuri (captura de ecran de pe aplicatia interna de solicitare zile libere, corespondenta, email, etc) care pot dovedi ce spun.
Lucrez intr-o firma IT in care am clar atributii prevazute prin Contractul Individual de Munca si fisa postului. De la o vreme incoace am inceput sa ma trezesc numit project manager in diverse proiecte, fara a mi se cere avizul asupra acestor numiri, respectiv daca volumul zilnic de munca permite si preluarea atributiei de manager de proiect. Aceste proiecte sporesc in mod considerabil volumul de munca. Nu este prevazut in fisa postului sau in acte aditionale la CI faptul ca la un moment dat pot face parte din echipa respectiva de implementare a proiectului. Sunt deja doua proiecte si stiu sigur ca mai vine inca unul. Dupa cum spuneam, aceste proiecte sporesc semnificativ volumul de munca, cu circa 50%, fara ca aceasta crestere a volumului de munca sa fie reflectata corespunzator intr-o crestere salariala.
Mai mult, ori de cate ori am incercat sa discut cu managementul aceste lucruri, mi s-a replicat 'Nu discutam asta'. Despre act aditional la CIM in care sa cuprinda si calitatea de manager de proiect nu mai amintesc, se refuza si asta.
Aceasta crestere a efortului zilnic mi-a afectat si sanatatea in sensul ca au aparut diverse probleme medicale (hipertensiune si chiar ceva probleme cardiace) documentate la medicii de specialitate.
Avand in vedere ca de facto angajatorul ma obliga sa lucrez semnificativ mai mult pe aceiasi bani, nu doreste sa ia in calcul volumul muncii suplimentare prestate si refuza o marire de salariu proportionala cu marirea semnificativa a volumului muncii, pot considera ca de facto nu se mai respecta CIM-ul si fisa postului si sunt indreptatit la o demisie fara preaviz? Mentionez ca pentru aceste numiri exista decizii oficiale semnate de reprezentantul legal al angajatorului si stampilate cu stampila firmei.