Buna ziua, Am lucrat la o firma IT. Intr-o zi de noiembrie 2017, avand probleme de sanatate, am solicitat prin e-mail si prin cerere in aplicatia online a firmei, o zi libera intrucat efectiv NU ma puteam deplasa la sediul angajatorului. Aplicatia online arata ca mai am sapte zile libere din anul 2017, avand deci de unde sa solicit o zi libera. Solicitarea s-a facut la ora 09:20. La orele 17:00, deci dupa incheierea zilei de munca, am primit respingere la cerere; angajatorul a pretextat ca nu mai am zile libere, in ciuda aplicatiei care indica sapte zile disponibile pentru 2017. La incheierea activitatii (nu din acest motiv am incheiat-o) mi-au dat o adeverinta de stagiu in care se mentioneaza ziua de absenta nemotivata. In opinia mea ce s-a intamplat e un abuz de cea mai joasa speta. Doresc sa ii reclam pe respectivii la ITM. Ce sanse am sa mi se faca dreptate? Mentionez ca detin inscrisuri (captura de ecran de pe aplicatia interna de solicitare zile libere, corespondenta, email, etc) care pot dovedi ce spun.
ITM-ul va putea constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masuri intrarea in legalitate, dar nu-l poate obliga pe angajator sa faca , sa dea sau sa nu faca ceva.
Ore suplimentare !
dinamo99
Depasirea orelor legale de munca,precizez ca nu se platesc orele suplimentare si nici nu se compenseaza cu zile libere
In luna Octombrie am avut 182 de ore ... (vezi toată discuția)