avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare CIM si fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare CIM si fisa postului

Buna ziua,

Lucrez intr-o firma IT in care am clar atributii prevazute prin Contractul Individual de Munca si fisa postului. De la o vreme incoace am inceput sa ma trezesc numit project manager in diverse proiecte, fara a mi se cere avizul asupra acestor numiri, respectiv daca volumul zilnic de munca permite si preluarea atributiei de manager de proiect. Aceste proiecte sporesc in mod considerabil volumul de munca. Nu este prevazut in fisa postului sau in acte aditionale la CI faptul ca la un moment dat pot face parte din echipa respectiva de implementare a proiectului. Sunt deja doua proiecte si stiu sigur ca mai vine inca unul. Dupa cum spuneam, aceste proiecte sporesc semnificativ volumul de munca, cu circa 50%, fara ca aceasta crestere a volumului de munca sa fie reflectata corespunzator intr-o crestere salariala.
Mai mult, ori de cate ori am incercat sa discut cu managementul aceste lucruri, mi s-a replicat 'Nu discutam asta'. Despre act aditional la CIM in care sa cuprinda si calitatea de manager de proiect nu mai amintesc, se refuza si asta.
Aceasta crestere a efortului zilnic mi-a afectat si sanatatea in sensul ca au aparut diverse probleme medicale (hipertensiune si chiar ceva probleme cardiace) documentate la medicii de specialitate.
Avand in vedere ca de facto angajatorul ma obliga sa lucrez semnificativ mai mult pe aceiasi bani, nu doreste sa ia in calcul volumul muncii suplimentare prestate si refuza o marire de salariu proportionala cu marirea semnificativa a volumului muncii, pot considera ca de facto nu se mai respecta CIM-ul si fisa postului si sunt indreptatit la o demisie fara preaviz? Mentionez ca pentru aceste numiri exista decizii oficiale semnate de reprezentantul legal al angajatorului si stampilate cu stampila firmei.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
inginer06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 27 Noiembrie 2016
Buna ziua!

Daca dorinti sa va dati demisia la zi, faceti-o! Faptul ca starea dvs de sanatate este deja afectata din cauza volumului de munca crescut din ultima perioada, constituie un motiv intemeiat sa incetati colaborarea!
Incercati totusi sa vorbiti cu angajatorul/ departamentul de resurse umane despre ceea ce se intampla si va deranjeaza!
avevio a scris:

Buna ziua!

Daca dorinti sa va dati demisia la zi, faceti-o! ...

Asa ceva nu avem reglementat in Codul Muncii.

Fie solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie - art.81 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire functie danny_zupa danny_zupa Buna ziua, de curand directorul companiei a decis destituirea mea din functia de sef de echipa, din motive proprii. Am intrebat care sunt acestea si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului user_65323 user_65323 Buna ziua, Se da urmatoarea speta. Avem un departament compus din 2 ramuri (fiecare cu specificul ei, numar egal de angajati). Una din ramuri urmeaza sa se ... (vezi toată discuția)
Modificare cim fara acordul angajatului Carmen00 Carmen00 In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore? In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de ... (vezi toată discuția)