avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate ingbrasov1

Activitate ingbrasov1

Răspuns la discuția fumat in curte comuna
Dl. Alexandrescu, Va multumesc mult pentru interpelare. Intr-adevar, asa se va pune problema si ar fi de dorit sa castige intelegerea reciproca si omenia.
Răspuns la discuția fumat in curte comuna
Stimate Dl. Avocat Popa,

Va multumesc foarte mult.

Exista sanse ca Curtea comuna sa nu fie considerata spatiu public ?

Cu deoasebita consideratie,
Buna ziua,

suntem 4 parti intr-o curte comuna de forma dreptunghiulara de ca. 180 mp, cu apartamente dispuse de-a lungul curtii. Un locatar este fumator si are din cand in cand oaspeti cu care se aseaza la o masuta in lateral curte, aproape in mijloc si fumeaza - de obicei seara chiar pana la ora 22.30. Astfel, celelalte parti sunt obligate sa suporte fumul si sa nu poata aerisi locuintele lor.
Va rugam sa ne informati, care este legislatia si care sunt modalitatile de a se rezolva aceasta situatie.

Va multumim mult!
Buna ziua,
suntem firma ce vinde produse noi de service Centrale termice.
Am un client Persoana Juridica care a facut o comanda prin whatsapp, in baza anuntului nostru cu toate datele tehnice al produsului incl. poze de pe anunt internet (olx). Am trimis produsul cu factura, fosa tehnica si certificat garantie. In prima faza la receptia coletului mi-a multumit (in seara zilei de 27 feb). Azi dimineata (28 feb) pe la ora 9 ma suna sa imi spuna ca nu ar functiona. L-am intrebat care sunt simptomele si sa imi trimita poze pe whatsapp cum e legata piesa. Dupa ca. 45 minute revine cu un telefon si spune ca l-as fi inselat si trimite produsul inapoi.

Va rog mult sa imi spuneti, daca ca PJ are acest drept de returnare al unui produs nou, functional, chiar si fara un PV de la un service autorizat ?
Probabil a gasit intre timp produsul altundeva mai ieftin, dar asta nu inseamna sa existe spatiu liber al clientului PJ fara limite.
Stimate Dl. Avocat Popa,

Va multumesc pentru raspuns.

De la bun inceput am enuntat, ca noi suntem doar Dealer LOCAL de zona (Brasov, Sibiu), iar cazanul a fost importat de catre reprezentanta acestui fabricant in Romania.
Care ar fi procedura in acest sens ?

Multumesc!
Stimate doamnelor si domnilor,

acum 2 luni s-a montat o centrala termica pe lemne cu gazeificare cu puterea de 150 kW la un client de-al nostru.

Noi am fost comerciantul local, cumparand de la partenerul nostru pentru acest cazan pentru Romania si vanzandu-l cu transport inclus.

De la montaj si PIF incoace, persista problema majora ca acest cazan nu dezvolta puterea necesara datorita faptului ca ventilatorul din dotare se supraincalzeste, se opreste (avand siguranta termica) si porneste abia dupa o vreme mai bine de 15-20 minute.

S-au trimis 2-3 ventilatoare de schimb, dar tot nu s-a schimbat situatia.

Cu alte cuvinte, acest produs nu indeplineste fisa lui tehnica in baza careia a fost recomandat de catre producator si comandat de catre clientul final.

Va rog sa ne indrumati, care autoritate din Romania omologheaza astfel de cazane ? Si in consecinta la constatarea nefunctionalitatii sa oblige producatorul sa isi ia inapoi produsul, inapoind suma de bani primita si, dupa caz, plata de daune.

Va multumim !