avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Tudor2008

Activitate Tudor2008

Da, asa este, EU nu sunt singura! Dar sunt divortata de tatal copilului. Bursa se ofera copilului, nu parintelui. Copilul nu convietuieste cu ambii parinti biologici, asa cum descrie legea termenul de familie propriu-zisa. Copilul este in intretinerea mea si locuieste cu mine, nu cu tatal ei biologic, nu cu actualul sot, care nu este obligat sa imi sustina financiar copilul (haine, cursuri si alte nevoi). Ce tine de intretinerea casei si gospodarie, ne priveste pe noi. Sunt sau nu mama divortata care isi creste singura copilul, singura cu obligatii legale fata de acesta?

gi-jane2 a scris:

"Termenul de familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere și care locuiesc împreună"


Dvs nu sunteti singura, aveti un sot cu care va gospodăriti.




Buna dimineata. Multumesc pentru raspuns. Eu fac referire la Legea 277 in baza careia se analizeaza dosarele. Eu am copilul in intretinere, in urma divortului. Actualul sot nu are nici un grad de rudenie cu copilul meu din casatoria anterioara. El, la randul lui, are un copil in intretinere, din casatoria anterioara, insa lui i-a fost aprobat dosarul, pe considerentul ca este divortat iar copilul este in intretinerea lui, nu si a mea. Eu nu reprezint parinte cu obligatii fata de copilul acestuia, nu am nici un drept legal asupra lui si vice versa. Pot spune ca avem obligatii morale, nu si financiare. Am tot recitit legea, si atat timp cat sunt divortata de parintele biologic, iar copilul nu este infiat de actualul sot, obtin acelasi rezultat. Mentiunea din lege care face referire la a fi necasotorit, se refera la situatiile in care exista copii rezultati din afara casatoriilor. Situatia certa este ca sunt divortata de tatal bilogic, iar acesta nu convietuiesc cu noi, copilul fiind in intretinerea mea, nu si a sotul din casnicia actuala. Legea defineste familia monoparentala ca fiind familia formata dintr-o singura persoana, fie ca este necasatorita, vaduva sau divortata, care locuieste cu unul sau mai multi copii cu varsta de pana la 18 ani. Redau si aceasta explicatie: "Familia monoparentală este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, a înfierii de către un adult a unui minor sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naștere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat. În România, ca de altfel în majoritatea statelor lumii, cele mai multe familii monoparentale au ca unic părinte femeia[1]. Atunci când familia devine monoparentală ca urmare a divorțului sau separării părinților legăturile dintre copil și părintele cu care acesta nu locuiește permanent tind să se întrerupă într-un foarte mare număr de cazuri." Deci, sa inteleg ca sotul meu actual, este considerat parintele/tutorele legal al copilului meu dintr-o alta casnicie, desi acesta nu are nici un drept legal asupra copilului meu? Pai eu sunt divortata sau nu de tatal bilogic? Deci totul imi da cu virgula.

gi-jane2 a scris:

"Termenul de familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere și care locuiesc împreună"


Dvs nu sunteti singura, aveti un sot cu care va gospodăriti.




Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale 277/2010. Sunt divortata, sunt parintele rezident. Sunt recasatorita. Am depus recent, la scoala unde invata copilul, documentele pt obtinerea bursei sociale, a copilului provenit din familie monoparentala, asa cum este specificat in lege. Astazi primesc telefon din partea dirigintelui pt a imi spune ca minorul nu va primi bursa deoarece, comisia i-a transmis ca nu face parte din aceasta categorie iar eu trebuie sa dau o declaratie pe propia raspundere ca sunt necasatorita :) Am citit Legea 277/2010. Ce imi scapa sau este ceva ce nu inteleg? caci mie se pare un abuz ceea ce se intampla. Deci, minorul provine sau nu dintr-o familie monoparentala? (Mentionez ca sunt recasatorita cu altcineva decat tatal bilogic, copilul neavand grad de rudenie cu acesta, corect? Catre ce institutie ma pot adresa pentru rezolvarea acestei situatii? Multumesc pentru suport.
Buna ziua, Avem urmatoarea situatie. De anul trecut banca retine, ca poprire din cont bancar, lunar, decontul de transport al salariatului. In urma discutiei telefonice cu operatorul bancii, acesta a spus ca ei vireaza catre executor ceea ce acesta a indicat a se popri si sa luam legatura cu acesta. Executorul a spus ca trebuie sa luam legatura cu banca, deoarece el nu stie din ce surse sunt sumele ce le incaseaza ca proprire. Deci, cine trebuie sa imi returneze toate sumele retinute ilegal si virate catre executor.? Cui si sub ce forma trebuie sa ma adresez? Multumesc pentru orice sfat,
Revin cu informatii noi. Ieri am avut primul termen, administrativ, fara citarea partilor, in urma contestatiei la executare pe care am depus-o. Solutia pe scurt: "se comunica intampinarea. Termen administrativ pe data de .... Fara citarea partilor." Stie cineva ce inseamna asta? Cine, cui comunica intampinarea? De ce din nou fara citarea părților? Cand voi putea depune dovezile ca nu am fost de rea credinta si ca copilul merge la tatal său?
Consider ca doar o persoana cu probleme mintale, si-ar instiga copilul sa nu mearga la celalalt parinte, si asta in cunostinta de cauza precum că: nerespectarea unei hotărâri atrage repercursiuni grave pe toate planurile: financiare, emotionale sau mai grav, penale. In conditiile in care un copil a asistat la "certurile" dintre parinti (anterior divortului), care inca isi aminteste de starile de ebrietate ale tatalui, care a fost afectat de actiunile cu politia ale unui tata care nu se gandeste ca prin aceste lucruri ii face rau copilului, acum executarea silita a mamei (pt ca pt mintea lui suna foooarte dominator acest termen), doar pe fondul faptului ca mama "a indraznit" sa ceara divortul, ca mama s-a recasatorit, ca are un loc de munca si ca acum sta cu nasul pe sus pt simplul fapt ca nu ii raspunde la mesajele denigrante, de manipulare, de hartuire si amenintare. Acest subiect, l-am deschis din prisma faptului că "interesul copilului" si "dreptul la viata de familie" sunt printre principiile de baza ale unei vieti sănătoase, iar oamenii ce isi doresc liniștea, cauta raspunsuri pt a stopa suferinta si prejudiciul ce le sunt aduse, atunci cand simt ca au epuizat toate resursele de a se apara (si nu de a ataca). Si eu imi doresc o viata linistita, in care tatal sa incerce sa isi refaca viata personala si sa se inplice in continuare in cresterea copilului sau, insa fara a-i limita dreptul la educatie (prin "penalizarea" mamei) si in a-i oferi copilului dreptul la propria opinie.
Exact asta am solicitat la DGASPC. Le-am cerut sa discute cu tatal si sa-l faca sa inteleaga ca nu m-am opus niciodata si faptul ca fetita a refuzat cateodata sa mearga la el a fost doar dorinta ei. Am fost la 2 "subramuri" diferite ale DGASPC, in ambele locuri mi-au cerut datele de contact ale tatalui. Nu stiu cat va trebui sa astept sa discute cu el si sa primesc un raspuns pozitiv din partea lor. Doar unii au discutat in provat cu fetita ceilalți au spus ca vor discuta mai tarziu cu ea, doar dupa ce vor fi discutat si cu tatăl....
Credeti-ma ca i-am spus tatalui sa asculte si de dorintele ei si sa incerce sa o inteleaga. I-am spus ca refuzurile ei sunt datorate atitudinii sale si pt faptul ca nu ii arata copilului ca este importanta, insa replicile sunt: stiu eu ca ai dresat-o.... Fetita imi spune ca i-a spus tati ca nu exista mos Craciun, ca mami ii spune sa nu se duca la el, o hartuire prin supoziții mincinoase prin care intimideaza copilul. Incearcand sa ii induca o stare de vinovatie. Aceeasi metoda de manupulare.
Multumesc pt cele împărtășite. Sa ma duc sa vorbesc cu cineva care il sustine? Sa va spun ca am fost sunata de cineva din "clan" care mi-a sugerat sa ma intorc la Dzeu sa ma ierte de pacate ca vine sfarsitul lumii? Ce sa vorbesc si pt ce? Pentru a da satisfactie unor persoane care cauta fraieri sa le ia banii ca sa ii ierte Dzeu... Tatal posteaza pe facebook poze in care un adult in toata firea arata cum este botezat a doua oară. Asa cum s-a intamplat de fiecare dată, atunci cand am lăsat "garda jos", se va folosi de orice ca ulterior sa le foloseasca impotriva mea. Repet, copilul a vrut si a mers la tata, insa nu de fiecare data cand a cerut-o programul de vizita. Sper ca dupa ce va implini 10 ani sa se dea ascultare la cele ce le are si ea de spus. Știu ca el singur isi indeparteaza copilul, iar eu trebuie sa ii redau copilului imaginea "buna" a tatalui. Însă, copii sunt psihologi innascuti, motiv pt care si intelegerea lor este dificila pt "unii". Astfel ca, fetita va creste si il va judeca pt actiunile si atitudinea lui fata de ea si fata de mamă. Asa că, doresc tuturor mamicilor, care se afla intr-un astfel abuz, sa nu renunte la a lupta pt drepturile la viata de familie si a-si sustine copiii. Problema este ca, in aceasta tara, copiii nostri nu vor putea fi fericiti daca stau la "mila" legilor. Cum a spus cineva mai sus, un parinte imatur este mai mult decat suficient. Actiunea lui este raspunsul la viata ce am trait-o alaturi de el. Sigur este o cale lungă pe care trebuie sa o străbat, insa sacrificiul pentru binele copilului este dovada iubirii fata de acesta si totodata obligatia parintelui de a-si proteja copilul, nemaicontand repercursiunile asupra sanatatii mamei, indiferent de varsta copilului. Sa fac publice aceste abuzuri?
Sa nu confundam interatiunea pe care o are la scoala, cu interactiunea sa cu tatal si parintii acestuia care au un limbaj ca la usa cortului, de cand ii stiu. Ar sta cineva intr-un mediu in care nu se simte bine? In care imaginea persoanelor dragi este denigrata? Sa le spuna ca o deranjeaza iar ei, adulti, continua cu aceeasi atitudine in fata copilului, fara a conta ca fac copilul sa sufere? Iar mama trebuie apoi sa plateasca si sa repare ce fac ei, pt ca copilul sa creasca sanatos si suferinta sa nu ii fie atat de greu de dus ...timiditatea ei, interiorizarea, cosmarurile, lipsa comunicarii, refuzul de a merge azi la tati si ca vrea maine... cum o explicati?