avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate 8383

Activitate 8383

Răspuns la discuția Neinformati sau rau-intentionati?
Nimeni?
Care e procedura de angajare a unui suplinitor necalificat (gradinita), cat e platit, cum, tinand cont ca suntem la finalul lunii februarie, nu la inceput de an scolar.
Ca studii am certificat de absolvire a facultatii-nu in domeniu, vechime pana in 5 ani.
Mi-a fost prezentata oferta de munca- contract perioada determinata din 20.02, salariu cel putin minim pe economie, plata pana la 31.08- adica si vacanta de vara platita.
Acum, cineva s-a razgandit! Primesc plata cu ora, contract pana in iunie(la finalul anului scolar), adica fara vacanta de vara platita. Plus, pana la testare(am inteles ca se da o testare), plata cu ora! Imi estimeaza ca la inceputul/maxim jumatatea lunii martie voi da testare.
Cum e corect, legal, cui ma adresez acum, ca eu merg la gradinita- la ore, dar in baza la ce ma platesc ei pentru orele acestea, nu am semnat nimic. Am facut doar o cerere de aprobare pentru postul respectiv.
La inspectorat mi-au zis ca estimativ as lua 1340 net, dar oamenii de la scoala o scalda ca nu stiu exact, ca e plata cu ora si nu-i mare diferenta. Eu nu cred asa ceva!
Precizez ca pentru a lucra la gradinita mi-am dat demisia dintr-un job cu perioada nedeterminata, asa mi-au cerut, cu promisiunea ca fac cele mentionate, dar atunci nici pomeneala de plata cu ora.
Cineva nu a stiut ce a promis- din lipsa de informare sau oamenii astia sunt rau-intentionati?
Din pacate nu am cunostinte in acest domeniu, va rog sa-mi spuneti o parere sau cum se fac angajari legale pentru suplinitori.
Multumesc!
Firma in insolventa in cadrul careia am fost salariata a intrat in faliment. Lunar,mi-a fost retinuta suma pentru garantie, dar inca nu dau de contractul de garantie...daca l-oi fi semnat!? Pot accesa o lista a creantelor , ma refer daca apar informatii publice legate de angajati, ori astept ceva ce poate nu mai vine, garantia...
Contractul de munca e suspendat, sunt in CCC. Multumesc!
Sotul mai are de platit 3500 lei pentru cumparaturi facute impreuna, electrocasnice. Eu am de scos aur amanetat, personal plus cel facut impreuna, care o sa-mi revina, in valoare de 3600. La partaj am convenit sa trece si bunurile cumparate pe cardul lui, le-am luat impreuna si am achitat pana in prezent undeva la 7/5/4 luni, fiind mai multe cumparaturi... Trecand electrocasnicele, eu m-am angajat sa scot aurul amanetat, asa e intelegerea. Adica, cam 3500 plateste el si 3600 eu. Avem voie cu asemenea intelegeri sa ne prezentam la notar? Sa dea si o declaratie legata de intelegerea asta, pe langa partaj? Mai mult ca sigur cardul de cumparaturi nu va fi inchis pana la partaj, ulterior divort. Specific ca si eu am cumparaturi pe cardul meu, tot obiecte pt casa, mai am undeva la 1500 sau mai putin, dar le voi achita singura. Un sfat, putin ajutor, va rog!
O idee foarte buna, multumesc!
Partajul facut in timpul casatoriei nu presupune si alte demersuri, e la fel ca cel de dupa divort? Citeam pe forum ceva de schimbarea regimului matrimonial, nu am inteles prea bine la ce se refera asta.
Daca am depune actele pentru partaj maine, fiind casatoriti inca, am specifica sa primesc sulta in termen de o luna/ doua, ar fi corect? La finalul termenului, actul semnat ar avea acelasi efect ca cel emis de judecator? Scuze, incerc sa gasesc solutii.
Multumesc!
Sotul nu are banii pe care i-a stabilit ca sulta, un imprumut la banca, in timpul casniciei, nu cred ca e bun. Fiind divortat, va suporta imprumutul singur, asa cum e normal, el si-a ales sa ramana cu bunurile. Ma gandeam ca poate ma ajuta aceasta declaratie data inainte de a divorta, macar recunostea bunurile, care poate ca vor disparea dupa ce plec din casa, cine stie!? Era o intrebare legata de ceva ce nu cunosc prea bine... Multumesc!
Declaratia ar fi o cheltuiala in plus, as spera sa nu fie inutila. Dupa divort, ma astept sa fiu expediata din casa, proprietar fiind soacra. Bunurile noastre ar ramane la discretia sotului, pana s-ar finaliza partajul. Prin declaratie vreau sa recunoasca bunurile, plus suma de bani pe care am stabilit-o.