Doresc o declaratie prin care sotul recunoaste bunurile mobile- facute impreuna in timpul casatorie, prin care se angajeaza a-mi da o suma de bani, urmand ca el sa ramana cu toate bunurile. Declaratia doresc s-o dea la notar, inainte de a divorta. Apoi, dupa divort, in baza declaratiei, sa depunem actele pentru partaj, el sa pastreze bunurile, eu suma de bani promisa in declaratie. Toate actele sa fie prin notariat. In ce masura ma ajuta declaratia sotului data anterior divortului, daca acesta nu respecta la partaj ce a semnat in ea? Multumesc!
Intrebarea este daca ar fi utila, conditiile divortului au fost acceptate si in urma promisiunii. Promisiunea fara acte...In instanta s-ar tine cont de aceasta declaratie?
Nu stiu daca cat va fi de utila si nici nu stiu daca o poate da. Nu inteleg de ce nu faceti partajul direct. Adica de ce v-ar da o declaratie acuma si sa faceti partajul mai tarziu, din lipsa de bani de acte ?
Nu aveti nevoie, partajul de bunuri mobile se poate face si prin inscris sub semnatura privata cu martori.
Declaratia ar fi o cheltuiala in plus, as spera sa nu fie inutila. Dupa divort, ma astept sa fiu expediata din casa, proprietar fiind soacra. Bunurile noastre ar ramane la discretia sotului, pana s-ar finaliza partajul. Prin declaratie vreau sa recunoasca bunurile, plus suma de bani pe care am stabilit-o.
Doamna va intreb a treia oara.. de ce nu faceti partaj direct ???? Acum !!!
De ce trebuie sa asteptati sa divortati si sa fiti expediata si sa faceti declaratii cand puteti face acum partaj?
Daca aveti doar bunuri mobile, chemati doi martori unul de la el, altul din partea dvs, scrieti un document la calculator il numiti act de partaj voluntar, insirati bunurile descrise cat mai amanuntit, scrieti ca raman la el si el se obliga sa va dea sulta x lei. veti scria ca s-a redactat in prezenta lui x si y cu datele complete, scoateti la imprimanta in doua exemplare si semneaza toate partile.
daca nu va da banii, il dati in judecat in termen de 3 ani de la data scadentei.
ce trebuie sa retineti fie ca veti face partajul la notar in instanta sau acasa ca partajul nu are legatura cu divortul.