avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratia semnata inaintea divortului este utila in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratia semnata inaintea divortului este utila in partaj?

Doresc o declaratie prin care sotul recunoaste bunurile mobile- facute impreuna in timpul casatorie, prin care se angajeaza a-mi da o suma de bani, urmand ca el sa ramana cu toate bunurile. Declaratia doresc s-o dea la notar, inainte de a divorta. Apoi, dupa divort, in baza declaratiei, sa depunem actele pentru partaj, el sa pastreze bunurile, eu suma de bani promisa in declaratie. Toate actele sa fie prin notariat. In ce masura ma ajuta declaratia sotului data anterior divortului, daca acesta nu respecta la partaj ce a semnat in ea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 8383 , utilizator 08:15, 10 Decembrie 2016
Partajul facut in timpul casatoriei nu presupune si alte demersuri, e la fel ca cel de dupa divort? Citeam pe forum ceva de schimbarea regimului matrimonial, nu am inteles prea bine la ce se refera asta.
Nu va schimbati nimica doamna, e un partaj.. ca il faceti acuma sau dupa divort e tot partaj, acelasi partaj.

Art. 358
Partajul în timpul regimului comunităţii
(1) În timpul regimului comunităţii, bunurile comune pot fi împărţite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînţelegere.
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) Bunurile atribuite fiecărui soţ prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărţite rămân bunuri comune.
(4) Regimul comunităţii nu încetează decât în condiţiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărţite potrivit acestui articol.

Detalii: [ link extern ]
O idee foarte buna, multumesc!
Sotul mai are de platit 3500 lei pentru cumparaturi facute impreuna, electrocasnice. Eu am de scos aur amanetat, personal plus cel facut impreuna, care o sa-mi revina, in valoare de 3600. La partaj am convenit sa trece si bunurile cumparate pe cardul lui, le-am luat impreuna si am achitat pana in prezent undeva la 7/5/4 luni, fiind mai multe cumparaturi... Trecand electrocasnicele, eu m-am angajat sa scot aurul amanetat, asa e intelegerea. Adica, cam 3500 plateste el si 3600 eu. Avem voie cu asemenea intelegeri sa ne prezentam la notar? Sa dea si o declaratie legata de intelegerea asta, pe langa partaj? Mai mult ca sigur cardul de cumparaturi nu va fi inchis pana la partaj, ulterior divort. Specific ca si eu am cumparaturi pe cardul meu, tot obiecte pt casa, mai am undeva la 1500 sau mai putin, dar le voi achita singura. Un sfat, putin ajutor, va rog!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)