avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratia semnata inaintea divortului este utila in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratia semnata inaintea divortului este utila in partaj?

Doresc o declaratie prin care sotul recunoaste bunurile mobile- facute impreuna in timpul casatorie, prin care se angajeaza a-mi da o suma de bani, urmand ca el sa ramana cu toate bunurile. Declaratia doresc s-o dea la notar, inainte de a divorta. Apoi, dupa divort, in baza declaratiei, sa depunem actele pentru partaj, el sa pastreze bunurile, eu suma de bani promisa in declaratie. Toate actele sa fie prin notariat. In ce masura ma ajuta declaratia sotului data anterior divortului, daca acesta nu respecta la partaj ce a semnat in ea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 8383 , utilizator 08:15, 10 Decembrie 2016
Sotul nu are banii pe care i-a stabilit ca sulta, un imprumut la banca, in timpul casniciei, nu cred ca e bun. Fiind divortat, va suporta imprumutul singur, asa cum e normal, el si-a ales sa ramana cu bunurile. Ma gandeam ca poate ma ajuta aceasta declaratie data inainte de a divorta, macar recunostea bunurile, care poate ca vor disparea dupa ce plec din casa, cine stie!? Era o intrebare legata de ceva ce nu cunosc prea bine... Multumesc!
Scrieti in act cand va va plati sulta si rezolvati si problema asta.

Daca nu faceti partajul acuma, puteti face un inventar, dvs cu niste martori, luati-va si copii dupa ce acte aveti de achizitie.
Multumesc!
Daca am depune actele pentru partaj maine, fiind casatoriti inca, am specifica sa primesc sulta in termen de o luna/ doua, ar fi corect? La finalul termenului, actul semnat ar avea acelasi efect ca cel emis de judecator? Scuze, incerc sa gasesc solutii.
Daca faceti actul la notar, il puteti executa silit dupa ce obtineti incuviintare de la instanta, iar daca faceti un inscris sub semnatura privata, aveti nevoie de o hotarare a instantei.
Pe scurt, daca faceti partajul la notar, va duceti la expirarea termenului direct la executor, altfel va trebui sa il actionati in judecata.

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)