avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate mamasingurabuc

Activitate mamasingurabuc

Imi pare rau, dar ati inteles gresit. Eu nu am nevoie de niciun ajutor, sunt multumita de ceea ce am si de viata pe care o duc (bineinteles ca este loc si de mai bine). Vorbim despre niste copii care au nevoie nu doar de prezenta, dar si de implicarea ambilor parinti, chiar daca sunt despartiti. Interesul superior al copilului nu este decat o lozinca, pentru ca legea nu il sustine deloc, ba dimpotriva.
Daca inca nu ati inteles, aveti o problema. Poate ca unele afirmatii ale utilizatorului Martonze sunt exagerate, dar sunt in cea mai mare parte adevarate, iar cazurile nu sunt izolate. Forumurile sunt pline de mame care se vaita ca nu au mai vazut pensie alimentara de ani de zile, in timp ce tatii, someri fiind, stau in vile si au ultimul model de telefon/masina, dar nu au venituri din care sa isi intretina copiii pe care ii iubesc. Iar aceasta nu este decat cea mai mica dintre probleme.
Nu are rost sa mai reiau tot ce s-a enumerat mai sus, oricum totul e inutil. Tatii sunt niste "biete victime" asuprite de niste nenorocite de mame care nu numai ca isi asuma singure toate responsabilitatile cresterii unui copil, dar mai au si suficienta energie sa extermine pe tatii acesuia.
Din pacate, da. Am simtit-o si eu pe pielea mea. Si in aceeasi situatie se afla multe alte mame.
Romania este printre putine tari care nu protejeaza mamele singure. Tatii sunt favorizati din toate punctele de vedere.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
"tatal" copilului meu m-a dat in judecata pentru reducerea pensiei alimentare intrucat el nu obtine venituri (desi traieste pe picior mare) si deoarece legea in Romania este numai in favoarea tatilor, a castigat, doar in sentinta scrie ca "tatăl va contribui la cheltuielile de creştere, educare şi pregătire profesională ale fiului său prin plata unei pensii lunare de întreţinere în cuantum 1/4 din venitul său lunar net". Daca venitul sau este zero, insemna ca voi primi zero lei pensie alimentara ? Chiar in halul asta am ajuns? Chiar nu se poate face nimic, vad in jurul meu numai mame care isi cresc singure copiii si numai tati care nu obtin venituri. Este strigator la cer !!!
Răspuns la discuția Formulare recurs
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pentru a formula un recurs intr-un proces de stabilire pensie alimentara este obligatoriu sa apelez la un avocat/consilier juridic? Daca da, trebuie sa fiu si reprezentata de acesta sau poate doar sa imi redacteze recursul?
Multumesc.