avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,
"tatal" copilului meu m-a dat in judecata pentru reducerea pensiei alimentare intrucat el nu obtine venituri (desi traieste pe picior mare) si deoarece legea in Romania este numai in favoarea tatilor, a castigat, doar in sentinta scrie ca "tatăl va contribui la cheltuielile de creştere, educare şi pregătire profesională ale fiului său prin plata unei pensii lunare de întreţinere în cuantum 1/4 din venitul său lunar net". Daca venitul sau este zero, insemna ca voi primi zero lei pensie alimentara ? Chiar in halul asta am ajuns? Chiar nu se poate face nimic, vad in jurul meu numai mame care isi cresc singure copiii si numai tati care nu obtin venituri. Este strigator la cer !!!
Cel mai recent răspuns: mamasingurabuc , utilizator 20:30, 15 Decembrie 2016
depuneti cerere de lamurire dispozitiv la instanta care a emis hotararea.
Sa va zica ei cat va primi copilul dvs pensie daca taticul nu are venit si ei au emis acea hot.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, ma numesc violeta si am un copil de 1 an si 9 luni, din ... VioletaAntonia VioletaAntonia Buna, ma numesc Violeta si am un copil de 1 an si 9 luni, din motive personale am ales sa ma despart de tatal copilului fapt care prin urmare a adus neglijarea ... (vezi toată discuția)
Mama singura alexa_rast alexa_rast Am o fetita de 8 ani si o cresc singura. Ce drepturi banesti ar avea , eu fiind casnica ? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anielavana anielavana Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ... (vezi toată discuția)