avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama singura

Am o fetita de 8 ani si o cresc singura. Ce drepturi banesti ar avea , eu fiind casnica ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:35, 19 Iunie 2014
Alocatia pt copii si pensie de intretinere din partea tatalui.
Primiţi alocaţia de stat pentru copii, 42 lei lunar.
Dacă copilul are tată care l-a recunoscut şi este înscris în certificatul de naştere al copilului, puteţi pretinde în favoarea minorului pensie alimentară în cuantum de 25% din venitul net al tatălui, iar dacă tatăl nu are venituri, se va stabili pensia în funcţie de venitul minim pe economie, 25%. Dacă tatăl nu plăteşte pensia alimentară stabilită de instanţă, puteţi să-i faceţi plângere penală, dar trebuie să demonstraţi că a avut reacredinţă, a avut venituri, dar nu a vrut să plătească.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Martonze, utilizator
De ce o cresteti singura si de ce sunteti casnica, sunteti in incapacitate de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Rog un raspuns pentru urmatoarea intrebare : In dosarul pentru alocatie monoparentala mi sa cerut un extras de venit de la banca cu suma care mi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.! am fetița de 12 ani care de un an jumate sa mutat ... Patisia Patisia Bună ziua.! Am fetița de 12 ani care de un an jumate sa mutat cu tatăl ei in Spania ,tatăl ei fiind recăsătorit, amândoi am cazut la o înțelegere ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)