Buna, ma numesc Violeta si am un copil de 1 an si 9 luni, din motive personale am ales sa ma despart de tatal copilului fapt care prin urmare a adus neglijarea tatalui fata de copil, din Decembrie 2019 imi cresc copilul singura , singurul venit este doar alocatia de la stat plus maxim 300 de lei din partea tatalui si nici aia nu sunt oferiti in fiecare luna. Nu se intereseaza de copil dar nici financiar nu vrea, doar adreseaza injurii, jigniri si amenintari, am incercat sa nu mai apelez la el si sa imi cresc copilul singura, la cresa de stat m-au refuzat, la privat am incercat dar tatal nu voia sa plateasca o parte din plata lunara a cresei...Vreau sa il dau in judecata pentru pensie alimentara, am cautat fel si fel de locuri de munca, nu am cu cine sa las copilul pentru a ma duce la munca, am incercat sa lucram amandoi pe ture inverse ca sa ma pot duce si eu la munca dar dupa un timp nu a mai fost de acord, vreau sa stiu si eu care sunt procedurile pentru judecata si daca imi trebuie bani. Nu se poate asa ceva, ca un om sa nu isi asume partea lui, țin sa mentionez ca nu am fost casatoriti legal, copilul este recunoscut de tata. Sper sa vada cineva intrebarea mea si sa ma ajute cu un sfat. Sunt mama si tata singura!
Buna seara,
Va trebui sa formulati o cerere in instanta pentru a se stabili:
- exercitarea in comun (mama si tata) a autoritatii parintesti
- stabilirea domiciliului minorului la mama
- stabilirea unei pensii alimentare in favoarea minorului (daca are doar acest copil plateste 1/4 din venitul net realizat. Daca nu are salariu, 1/4 din venitul minim net adica circa circa 350 lei lunar)
Taxa este de 20 lei si se depune in 2 exemplare insotita de copie de pe certificatul de nastere minor, C.I mama si adresa tatalui si locul de munca
Cunoașteți salariul net al tatălui copilului`? Dacă are salariul minim pe economie veți primi maxim 1/4 de acest venit net. Din topic reiese că ați vrea mai mulți bani din partea lui, decât cei 300 lei care îi plătește benevol. Însă Instanța va stabili pentru copil un procent de 1/4 din venitul lunar net.
Salariul lui este undeva intre 1300-1600 de lei, am calculat cat ar trebuii sa imi dea lunar dar sincer si cand avea 3500, tot 300 de lei primeam...instanta stabileste o suma dar sincer orice om este constient ca nu traieste un copil cu suma aia o luna.
cum tatal nu e constient, nu mai conteaza cum gandeste, veti primi prin decizia instantei 1/4 din venitul lui si cam atat.
ganditi-va ca a crapat si ca va trebui sa va descurcati singura, nu are sens sa va puneti baza in el, cat nici cu copilul nu vrea sa stea.
Poate gasiti ajutor in alta parte, la parinti, poate la alte rude, sa va ajute sa stea cu copilul cat sunteti la lucru.
taxa de timbru e 20 de lei pt fiecare capat de cerere.
solicitati si cheltuieli de judecata.
Ajutor social
florentina i.
Buna ziua..As vrea sa stiu in ce conditii se acorda un ajutor social in conditiile in care sunt mama singura ,sunt tutorele legal al acestuia si momentan nu ... (vezi toată discuția)