avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie ...

Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie sa achit pentru a-mi da soțul în judecata pentru plata pensiei alimentare datorata copilului nostru? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Newperson , utilizator 19:02, 24 Ianuarie 2022
Nu doriți sa și divorțați și sa stabiliți domiciliul copilului la dvs ?
Se poate formula și acțiune doar pentru pensie de întreținere insa indicat ar fi un singur proces în care sa rezolvați toate problemele: divortul, domiciliul copilului, executarea autorității părintești, pensia, programul de vizita, nu dosare separate deoarece costurile vor fi mai mari asa.
Ar fi indicat sa contactați un avocat și sa discutați pe larg cu acesta astfel încât sa acționați în cunoștință de cauza.
Înțeleg dar eu nu-mi permit , nu am niciun venit , nu am cu ce sa plătesc un avocat și nici măcar cheltuielile de judecata , eu vreau să plătească el și dacă vrea și divorț foarte bine. Pe mine ma interesează pensia alimentara și de întreținere restul vor veni pe parcurs, putem divorta și la notar. Vreau sa știu cât costa taxa de timbru sa vad dacă îmi permit . Atât. Mulțumesc!
20 de lei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa faceți demesuri sa va angajați urgent pentru ca dacă soțul nu o sa vrea sa va plătească pensie pentru copil și cere ca minorului sa-i fie stabilit domiciliul la el pentru ca are o situație mai bine caracterizata fata de a dvs: salariu, casa, părinți care sa îl ajute în creșterea copilului atunci o sa câștige.
Judecătorul pune in balanta situația financiara a parintilor iar copilul nu poate fi crescut de mama doar cu o pensie de 350 lei de la tata.
Mai bine stati liniștită și nu îl provocați.
Când va recâștigati independenta financiara atunci promovați și proces de divorț, nu doar de pensie.
Dacă și stati în casa lui, nu o sa primiți pensie, se considera ca tatal deja contribuie în natura prin asigurarea unei locuințe copilului și plata utilităților/cheltuielilor casei.
Tatii nu mai sunt puși la zid ca în trecut și câștigă din ce în ce mai mult teren în fata mamelor, fiind parinti la fel de pricepuți și buni în creșterea copiilor
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu stam în casa lui deoarece el nu are o casa de locuit , are o ruină, stau în casa mamei mele , locuiesc cu mama mea , el nu se implică și nu s-a implicat deloc în creșterea lui , copilul are 4 ani, el nu-l vrea pe copil și dacă l-ar castiga nu-l vrea pentru el , îl dă surorii lui sa-l crească. Și cum sa stau în banca mea doar pentru faptul ca nu am un loc de munca ? Cu ce bani sa-l cresc? Copilul trebuie dus la grădiniță, hrănit cine sa aibă grija de el? Mama mea nu poate pentru ca este bolnavă.
Și cum adică sa-l cresc cu 350 de lei? Soțul meu lucrează în Italia cu acte în regula. Îi ia și alocatia copilului de acolo și nu mi-o dă nici măcar pe aia. Unde este corectitudinea?
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2022
Newperson, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama plecata in italia in proces cu concubinul pentru stabilirea domiciliului stabil al minorului de 4 ani si pensie alimentara. angelicass angelicass Sunt plecata in Italia la munca am un minor de 4 ani care locuieste cu parinti mei acolo unde am si eu domicililul stabil,am introdus actiune pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Mama (parinte custodian) doreste sa renunte la custodia copiilor ContSters251730 ContSters251730 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la aspectele legale ale cazului cu care ma confrunt. Sunt casatorita si astept un copil. Sotul meu mai are doi ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)