avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama (parinte custodian) doreste sa renunte la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama (parinte custodian) doreste sa renunte la custodia copiilor

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu privire la aspectele legale ale cazului cu care ma confrunt.
Sunt casatorita si astept un copil. Sotul meu mai are doi copii cu varste de 5, respectiv 7 ani, din casatoria anterioara, aflati in custodia fostei sotii. Mentionez ca au trecut doi ani de la divortul lor si implicit de la incredintarea custodiei. Desi instanta a hotarat pensia alimentara la 200 ron, datorita faptului ca sotul meu nu are loc de munca, in realitate noi facem mai mult, achitand lunar minim 300 ron pensia alimentara plus alte cheltuieli in functie de posibilitati (costul gradinitei, haine, jucarii si altele). Cu toate acestea, fosta sotie nu e multumita si pe considerente financiare vrea sa renunte la custodia copiilor si ne ameninta cu darea in judecata pentru a incredinta custodia copiilor sotului meu. Nu este ceea ce ne dorim pentru canici unul din noi nu suntem salariati si asteptam un copil peste cateva luni.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si lamuriri cu privire la aspectullegal al cazului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
ContSters251730, utilizator
Cei 300 ron sunt banii cash pe acte, virati in cont. Pe langa asta ne ingrijim de celelalte cheltuieli cu gradinita (program de 8 ore unde copii mananca), haine le fiecare sezon nou, cadouri, vacante si multe altele. Avem probabil aceleasi cheltuieli ca si cand noi i-am creste. Mentionez din nou ca nu suntem salariati nici eu nici sotul.
EA NU CERE MARIREA DE PENSIE, CI EFECTIV NU MAI VREA SA II CREASCA. am vrut doar sa aflu cadrul legal al cazului.

Mie imi sunt dragi cei mici si fac tot ce pot.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Mama, daca nu-i mai poate creste/ nu se simte capabila sa aiba grija de ei, poate cere stabilirea domiciliului la tata si autoritate parinteasca in comun sau exclusiv pt tata, insa nu cred ca instanta va hotari sa-i dea copiii tatalui, cat acesta nu are venituri si ce e mai important .. nu-i vrea.
Se va analiza situatia fiecarui parinte, a conditiilor in care cresc copiii.. si in final daca pe acesti copii nu-i doreste niciun parinte.. pot fi incredintati statului.
Trist, f trist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere cicinel cicinel am un copil major si continua studiile cum se calculeaza pensia alimentara este la o facultate particulara (vezi toată discuția)
Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)