avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama plecata in Italia in proces cu concubinul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama plecata in Italia in proces cu concubinul pentru stabilirea domiciliului stabil al minorului de 4 ani si pensie alimentara.

Sunt plecata in Italia la munca am un minor de 4 ani care locuieste cu parinti mei acolo unde am si eu domicililul stabil,am introdus actiune pentru stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara proces in care ma reprezinta avocata deoarece eu trebuie sa lucrez in italia sa imi cresc copilul .As vrea sa imi spuneti daca ma poate reprezenta avocata in lipsa mea ,are vreo sansa concubinul sa imi ia copilul tinand cont ca eu sunt in Italia fara acte ,mama mea are procura speciala de la mine pt copil legalizata la notariat.Copilul e integrat in mediul in care a crescut cu bunici este inscris si la gradinita,mentionezca minorul este recunoscut de tata .Locuieste in casa cu bunici unde are conditi bune,eu ai trimit in fiecare luna bani pentru ingrijirea minorului ,tatal nu se ocupa de intretinerea lui numai vine o data pe saptamana in vizita.Va fi in defavoarea mea faptul ca eu sunt in italia si tatal in tara,la proces? Avocata mi a spus ca nu este nici o problema ca ma reprezinta ea.ASTEPT UN RASPUNS VA ROG.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:27, 9 Septembrie 2012
Va poate reprezenta avocata, nu-i asta problema. Se pare ca ii dati instantei de ales in privinta copilului intre doua rele.. sa creasca langa un tata caruia nu-i prea pasa de copil sau sa cresca fara mama alaturi :(.
Daca dvs cereati sa-l puteti aduce la dvs in Italia, mi s-ar parea ok, dar inteleg ca acest copil va creste pe banii dvs, dar alaturi de bunici..
Daca tat ail vrea si dovedeste ca are conditii sa-l creasca, sunteti in dezavantaj
MULTUMESC PENTRU RASPUNS,eu lucrez in italia deoarece asa imi intretin copilul si altfel nu as putea nici sa lupt pentru el sa pot plati un avoca.Anul viitor vreau sa revin in tara definitiv sa fiu alaturi de copil ,tatal nu sa ocupat de creserea si intretinerea lui pana acum .Am avut pensie monoparentala cu ancheta sociala de la primarie acasa la domiciliul.
va rog daca imi puteti spune din prespectiva dumneavoastra ce trebuie sa fac si ce sanse am.multumesc
Pai nu prea aveti ce face, inaintati pe drumul pe care ati apucat-o si sa speram ca va fi bine. Avocata dvs va sti cum sa puna problema.
Va conta ca si pana acum copilul a locuit in acea casa, e atasat de bunici, acestia il ingrijesc, va conta si raportul Autoritatii Tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot lua minorul in italia ,daca tatal nu e de acord? angelicass angelicass Buna ziua,as vrea sa imi puteti spune concret ce pot face pentru a mi lua copilul cu mine in italia ,concubinul nu vrea sa imi semneze procura copilul fiind pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie ... Newperson Newperson Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie sa achit pentru a-mi da soțul în judecata pentru plata pensiei alimentare datorata copilului ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)