avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Activitate Costinadaniel

Activitate Costinadaniel

Răspuns la discuția Cabinet veterinar
Buna seara,

oare ati reusit sa deschideti acest SRL? intreb pentru ca sunt in aceeasi situatie si cei de la ONRC spun ca nu se poate.

Multumesc,
Buna ziua,

Doresc sa deschid un cabinet medical veterinar cu sotia mea asociat ca medic veterinar. Eu nu am studii de profil si cei de la ONRC din Alba Iulia mi-au spus ca nu se poate pe motiv ca eu nu am studiile necesare, doar sotia poate deschide.
Nu ar fi o problema sa deschida sotia mea, dar eu am participat la StartUp plus cu un plan pe care l-am castigat si eu sunt cel care trebuie sa aibe min 51% din capital pentru a putea primi fondurile.
Daca firma va figura pe sotia mea nu pot primii fondurile.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe aceasta tema si unde in legislatie se gaseste, eu am citit in legea 160/98 art 28 "(2) În formele de organizare a profesiei prevăzute la alin. (1) își exercită profesia medicii veterinari titulari sau asociați, care pot avea ca salariați ori colaboratori medici veterinari sau orice altă categorie de personal.", deci scrie clar ca se poate ca medicul sa fie asociat, dar nu scrie daca trebuie sa fie asociat tot cu un medic sau cu o persoana fara studii veterinare.
Doamna de la ONRC sustine ca se poate doar ca medici asociati.
Daca am dreptate si pot deschide, va rog sa-mi spuneti cum pot dovedi asta la ONRC.
Multumesc.
Buna ziua
Sotia mea de profesie medic veterinar este insarcinata in 21 de saptamani. In ultimele 24 de luni a lucrat ca angajata la 3 srl diferite iar din iunie 2016 si-a deschis un pfa si lucreaza cu contracte de prestari servicii. Initial a declarat venitul minim, dar are contract cu un alt medic din iulie de 3000 de ron si cu un altul din noiembrie cu 3500 ron. Cum poate beneficia de concediul de maternitate si de indemnizatie de crestere dupa ce va naste? Si cum se calculeaza venitul pe care il va primii de la stat?
Multumesc,
Daniel.