avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate AllecsandraMaria

Activitate AllecsandraMaria

Bună ziua,
Am un venit brut de 2774lei, din care CAS 694lei, sănătate 277lei, impozit 156lei și deducere personala 500lei. Salariu net îmi apare 1647lei. Întrebare: deducerea personala nu trebuia sa mi se adauge la salariu? Rămâne în aer cumva suma de 500....apare pe fluturaș dar cine beneficiază de ea?
Buna ziua,
Sunt mama divortata a doi copii, care prin hotarare judecatoreasca custodia este comuna cu domiciliul la mine. M-a contactat tatal lor, care lucreaza cu forme legale in Belgia, ptr a-mi propune ca cei mici sa beneficieze de alocatie europeana. Mi-a cerut niste acte, printre care si un extras de cont al meu, ptr ca banii sa mi se vireze mie domiciliul lor fiind la mine.

Intrebarea mea este: atata timp cat eu nu lucrez in strainatate, noi fiind divortati, pot primi eu in cont acesti bani? Nu vreau sa incep niste formalitati degeaba daca nu va exista rezultat si care necesita o cheltuiala pe legalizari.
Va multumesc.

O zi buna!
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Buna ziua,
Revin cu problema de mai sus. Am discutat cu tatal copiilor si refuza plata pensiei alimentare in luna in care el vine in tara ( el lucrand in strainatate vine de 2 ori pe an acasa- in august si decembrie - cate 2 saptamani), sub motivul ca el cand ia copii cheltuie cu ei. Cum pot proceda ca pensia alimentara sa mi-o vireze in cont angajatorul lui din salariu , si nu el ( tin sa va mentionez ca el intentioneaza sa-si schimbe locul de munca, tot in strainatate).
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. In urma cu 3 luni mi s-a incheiat procesul de divort cu: "solutia pe scurt: Admite acţiunea. Dispune desfacerea căsătoriei încheiate în loc. Mihail Kogălniceanu, la data de 03.07.2010, şi înregistrată în registrul stării civile sub nr.17/03.07.2010, din culpă comună. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti cu privire la minorii SEC şi STM în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorilor SEC şi STM la locuinţa mamei-reclamante. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a 1/3 din venitul său net lunar, cu titlu de obligaţie de întreţine în favoarea minorilor SEC şi STM de la data introducerii cererii (25.03.2016) şi până la majoratul copiilor.
Tin sa mentionez ca paratul nu a achitat pensia alimentara in luna august cu motivul ca 2 saptamani copiii au fost la el, dar nici in luna aceasta deoarece minorii vor fi la el incepand cu 26 decembrie.
intrebarea mea este: faptul ca isi petrece cateva zile cu ei il scuteste la plata pensiei alimentare?