avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua. In urma cu 3 luni mi s-a incheiat procesul de divort cu: "solutia pe scurt: Admite acţiunea. Dispune desfacerea căsătoriei încheiate în loc. Mihail Kogălniceanu, la data de 03.07.2010, şi înregistrată în registrul stării civile sub nr.17/03.07.2010, din culpă comună. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti cu privire la minorii SEC şi STM în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorilor SEC şi STM la locuinţa mamei-reclamante. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a 1/3 din venitul său net lunar, cu titlu de obligaţie de întreţine în favoarea minorilor SEC şi STM de la data introducerii cererii (25.03.2016) şi până la majoratul copiilor.
Tin sa mentionez ca paratul nu a achitat pensia alimentara in luna august cu motivul ca 2 saptamani copiii au fost la el, dar nici in luna aceasta deoarece minorii vor fi la el incepand cu 26 decembrie.
intrebarea mea este: faptul ca isi petrece cateva zile cu ei il scuteste la plata pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:31, 20 Decembrie 2016
Nu il scuteste de plata pensiei.
Buna ziua,
Nu scuteste de plata pensiei.
in cazul in care refuza acest lucru va sfatuiesc sa va afresati munui executor judecatoresc si, daca nici atunci nu intelege, va puteti adresa instantei.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Revin cu problema de mai sus. Am discutat cu tatal copiilor si refuza plata pensiei alimentare in luna in care el vine in tara ( el lucrand in strainatate vine de 2 ori pe an acasa- in august si decembrie - cate 2 saptamani), sub motivul ca el cand ia copii cheltuie cu ei. Cum pot proceda ca pensia alimentara sa mi-o vireze in cont angajatorul lui din salariu , si nu el ( tin sa va mentionez ca el intentioneaza sa-si schimbe locul de munca, tot in strainatate).
AllecsandraMaria a scris:

Cum pot proceda ca pensia alimentara sa mi-o vireze in cont angajatorul lui din salariu , si nu el ( tin sa va mentionez ca el intentioneaza sa-si schimbe locul de munca, tot in strainatate).

Nu se poate ca angajatorul să o vireze în contul rezidentului.
Legea s-a schimbat, și nu mai este posibil reținerea obligației de către angajator.
Pentru că nu plătește 2 luni din 12 nu i se poate întâmpla mare lucru.
Încercați o mediere cu el la un mediator, că din practică nu prea aveți ce să-i faceți, chiar dacă teoriile spun multe.

Alte discuții în legătură

Modalitate de plata a pensiei alimentare pentru copilul plecat in strainatate mihaela8226 mihaela8226 buna seara.A-si dori sa stiu prin ce modalitati se poate face plata pensiei alimentare in cazul in care minorul locuieste intr-o alta tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Procedura legala de solicitare a pensiei alimentare cand tatal lucreaza in strainatate! iris cernea iris cernea Procesul de divort este in desfasurare si tatal refuza sa sprijine copii material si moral. Imi puteti spune va rog care este procedura legala de a obtine ... (vezi toată discuția)
Caz civil de vizitare a minorilor danyboldea danyboldea Buna ziua! Am si eu o intrebare: sotul meu a mai fost casatorit si in urma casatoriei au rezultat 2 minori (in prezent 7 ani si respect 10 ani) Fosta sotie ... (vezi toată discuția)