Buna ziua. In urma cu 3 luni mi s-a incheiat procesul de divort cu: "solutia pe scurt: Admite acţiunea. Dispune desfacerea căsătoriei încheiate în loc. Mihail Kogălniceanu, la data de 03.07.2010, şi înregistrată în registrul stării civile sub nr.17/03.07.2010, din culpă comună. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti cu privire la minorii SEC şi STM în comun de către ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorilor SEC şi STM la locuinţa mamei-reclamante. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a 1/3 din venitul său net lunar, cu titlu de obligaţie de întreţine în favoarea minorilor SEC şi STM de la data introducerii cererii (25.03.2016) şi până la majoratul copiilor.
Tin sa mentionez ca paratul nu a achitat pensia alimentara in luna august cu motivul ca 2 saptamani copiii au fost la el, dar nici in luna aceasta deoarece minorii vor fi la el incepand cu 26 decembrie.
intrebarea mea este: faptul ca isi petrece cateva zile cu ei il scuteste la plata pensiei alimentare?
Puteti apela la executor pt pensia pe lunile alea doua, insa poate castiga daca face contestatie la executare.
Acuma, puteti sa apreciati si dvs cat a cheltuiti in saptamanile astea raportat la cat are pensie de platit.
Sper sa nu supar pe nimeni, dar mai bine nu ati demara acest conflict cu privire la cele doua saptamani. Presupun ca in cele doua saptamani copiii totusi sunt bine ingrijiti, hraniti, poate le cumpara si haine, in fine, omeneste vorbind tatal ii intretine in acea perioada. Pentru copilul dvs cred ca cel mai bine este ca parintii lui sa se inteleaga mai ales in cazurile fericite in care acest lucru este inca posibil.
Asa va sugerez si eu, mai bine acceptati sa nu va plateasca pensia in cele 2 luni, in primul rand pt a pastra o relatie ok cu tatal. Dincolo de asta, la rigoare, in cele 2 saptamani cat sta cu ei, d-voastra ati avea obligatia sa le platiti pensie, care se compenseaza oarecum cu celelalte 2 saptamani din luna in care sunt la d-voastra deci balanta e pe 0 in luna respectiva, nici unul dintre d-voastra nu trebuie sa plateasca pensie celuilalt. Deci, logic si moral cam are dreptate tatal.