avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate zark

Activitate zark

Răspuns la discuția Amenintat de angajator
Am trimis un mail la spoof@paypal.com si ei mi-au confirmat ca acest mail este fals si nu apartine de ei.

Hello Numele meu,

Thanks for forwarding that suspicious-looking email. You're right - it
was a phishing attempt, and we're working on stopping the fraud. By
reporting the problem, you've made a difference!

Identity thieves try to trick you into revealing your password or other
personal information through phishing emails and fake websites. To learn
more about online safety, click "Security Center" on any PayPal webpage.

Every email counts. When you forward suspicious-looking emails to
spoof@paypal.com, you help keep yourself and others safe from identity
theft.

Your account security is very important to us, so we appreciate your
extra effort.

Thanks,

PayPal

Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
Locuiesc in UK, si acum vreo o luna am aplicat la un job de data entry pe freelancer. Am fost contactat de acea persoana (Managerul unui hotel din USA), am vorbit cu ea, am dat un interviu si am luat interviul. Mi-au promis ca imi vor oferi $3800 (reprezentand suma necesara pentru cumpararea echipamentelor de lucru) si un salariu atractiv, de $38/ora. Am primit in zilele urmatoare un formular pe mail, pe care l-am completat, semnat si trimis inapoi (era o scrisoare de la serviciul pentru emigrari USA).
Totul a fost in regula, pana cand mi-au spus ca trebuie sa cumpar 3 softuri pentru a incepe training-ul, in valoare de $200. Eu aveam doar $60 si le-am spus asta. Pana la urma m-au inteles si a trebuit sa trimit acesti bani intr-un cont BitCoin. Zis si facut. Soft-ul nu l-am mai primit niciodata.
In zilele urmatoare am primit de la o alta persoana (Coordonatorul echipei) un email prin care ma anunta ca voi primi toti banii promisi prin paypal. Am primit in scurt timp un email de la PayPal () cu textul:

You've received an instant payment

Dear email@meu.com

This e-Mail confirms that you have received an Instant payment of $9,500.00 USD
from "Numele coordonatorului echipei" via PayPal MERCHANDISE Payment Service.

Note:
The transaction would be cleared if the receiver pays the service charge fee of $500.00 USD to the issuing financial institution of the sender.

I-am spus dansei ca nu am bani sa platesc si ca nimeni nu m-a anuntat despre acest comision, moment in care ea mi-a facut legatura cu o alta doamna. Am vorbit cu aceasta, i-am explicat ca nu am bani, mi-a recomandat intr-un mod agresit sa ma imprumut, mi-a spus foarte direct "Trebuie sa faci rost de bani". I-am tot explicat ca nu am cum sa fac rost de $550 ($500 reprezentand acel comision si $50 comisionul pe care sa il platesc pentru transfer). Dupa ce i-am spus ca nu am cum sa fac rost de bani, am intrebat-o ce se va intampla daca nu platesc. Ea mi-a comunicat faptul ca voi fi dat in judecata, voi fi dat afara din UK (unde sunt inregistrat pe cale legala), sau chiar voi fi inchis. Spunea ca ei nu isi pot recupera banii, ca acestia sunt un "Insurance payment" sau ceva de genul. Eu nu am primit nici un ban, ba chiar am pierdut $60, nu m-am atins de banii lor, iar banii lor din cate am inteles nu au fost trimisi, pentru ca nu s-a platit acel "fee" la PayPal. A zis ca ma da in judecata pentru neglijenta. Nu eu am fost neglijent ci ei, pentru ca nu mi-au spus de acel comision.
Pot pati sa fiu dat in judecata pentru asta? Multumesc.
Răspuns la discuția Port legal / ilegal de uniforma
Am inteles. Deci nu este voie sa imi iau uniforma de pompier daca nu sunt pompier. Multumesc.
Buna ziua.
Am si eu o mica intrebare:
In cazul in care nu sunt cadru MAI, am voie sa port un tricou cu inscriptii de genul "Politia" sau "Pompieri" pe strada? Mentionez ca nu doresc sa profit de o astfel de haina in nici un scop, nu vreau sa ma dau politist sau pompier, doar sa port ca orice om un tricou, fara a folosi acea haina in scopuri ilegale.
Ma refer la costumatii de acest gen (fara grade, fara nimic):

[ link extern ]

[ link extern ]

As avea voie sa port asa ceva? Dupa lege stiu ca nu, dar atata timp cat nu este o uniforma completa, doar un tricou si nu este folosita in scopul de a ma auto-intitula cineva in acea functie eu unul nu vad o problema. Multumesc.
Răspuns la discuția Sfaturi incepere afacere
Va multumesc foarte mult. Nu as fi reusit fara ajutorul vostru.

Pana la urma mi-am facut firma in UK, de finantare nu mai am nevoie pentru ca am banii necesari. Multumesc inca odata.
Buna ziua. Voi incerca sa fiu cat mai la subiect pentru ca este destul de mult ded scris. In momentul de fata ma aflu in Anglia. Detin o mica afacere ce nu imi aduce inca venituri substantiale, insa functioneaza. Nu am infiintat o firma inca, dar am de gand sa fac acest lucru in luna ianuarie-februarie cand am posibilitatea de a veni in Romania.

Mica mea afacere se bazeaza pe prestare servicii de gazuire web si servere virtuale private, nu este inca legalizata, pentru ca am incercat sa vad daca merge mai intai. Am insa intentia de a o legaliza in cel mai scurt timp posibil, pentru ca vreau sa dezvolt ceva frumos in acest domeniu.

Concurenta actuala este puternica, insa acest lucru nu ma sperie, mereu este loc pentru altii, atata timp cat pot sa ma dedic acestui lucru si sa ofer seriozitate.

Cateva aspecte ale ideii mele:

- As merge pe CAEN 6311 privind PRELUCRAREA DATELOR, ADMINISTRAREA PAGINILOR WEB SI ACTIVITATI CONEXE. Am vazut ca in majoritatea tipurilor de finantare este eligibil.

Scopurile mele ar fi urmatoarele:
1. Obtinerea unei finantari europene nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii.
2. Cumpararea de echipamente tehnice pentru activitatile mele (3-4 servere dedicate).
3. Trimiterea acelor servere dedicate spre colocare intr-un datacenter, cu contract pe firma.
4. Cumpararea de licente software pentru a asigura functionalitatea sistemelor.
5. Creearea de noi locuri de munca (Departament tehnic, departament vanzari, etc). Este nevoie de cativa anajati (2-3 + eu) pentru functionarea afacerii in siguranta.

Am insa cateva intrebari care ar trebui sa le lamuresc, inainte de a demara acest proiect:

1. Ce tip de intreprindere ar fi indicat sa infiintez (SRL, PFA, SRL-D, II, etc.)?
2. Am de gand sa aplic pentru o finantare europeana nerabursabila in vederea dezvoltarii afacerii, apeland la o firma care se ocupa creearea proiectelor pentru finantare. Ce tip de finantare este mai indicat sa aleg dintre cele existente?
3. Este posibila obtinerea unei finantari in cadrul acestui proiect, in cazul in care este bine structurat de catre o firma autorizata ?
4. Dupa socotelile mele, indiferent de tipul de finantare ales, dupa achitarea integrala a cheltuielilor necesare pentru inceput, raman niste bani. Acestia pot intra in pachetul salarial al angajatilor?
5. As avea sanse sa demarez un astfel de proiect? Nu sunt si nu am fost pana acum persoana juridica, nu am avut niciodata actiuni intr-o companie si nu am aplicat niciodata pentru vreun tip de finantare.

* Cunosc o firma care a realizat un astfel de proiect, exact dupa aceste criterii prezentate mai sus, insa nu voi da numele acesteia intrucat nu este nevoie de asa ceva.
* Mentionez ca nu doresc infiintarea unui centru de date, ci doar asigurarea functionarii serviciilor de gazuire. Pentru aceasta latura, ce priveste centrele de date, exista deja companii care se ocupa de acest aspect.

Orice sfaturi de la persoane mature si priepute in domeniu sunt bine venite. Multumesc anticipat.