avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintat de angajator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintat de angajator

Buna ziua.
Locuiesc in UK, si acum vreo o luna am aplicat la un job de data entry pe freelancer. Am fost contactat de acea persoana (Managerul unui hotel din USA), am vorbit cu ea, am dat un interviu si am luat interviul. Mi-au promis ca imi vor oferi $3800 (reprezentand suma necesara pentru cumpararea echipamentelor de lucru) si un salariu atractiv, de $38/ora. Am primit in zilele urmatoare un formular pe mail, pe care l-am completat, semnat si trimis inapoi (era o scrisoare de la serviciul pentru emigrari USA).
Totul a fost in regula, pana cand mi-au spus ca trebuie sa cumpar 3 softuri pentru a incepe training-ul, in valoare de $200. Eu aveam doar $60 si le-am spus asta. Pana la urma m-au inteles si a trebuit sa trimit acesti bani intr-un cont BitCoin. Zis si facut. Soft-ul nu l-am mai primit niciodata.
In zilele urmatoare am primit de la o alta persoana (Coordonatorul echipei) un email prin care ma anunta ca voi primi toti banii promisi prin paypal. Am primit in scurt timp un email de la PayPal () cu textul:

You've received an instant payment

Dear email@meu.com

This e-Mail confirms that you have received an Instant payment of $9,500.00 USD
from "Numele coordonatorului echipei" via PayPal MERCHANDISE Payment Service.


Note:
The transaction would be cleared if the receiver pays the service charge fee of $500.00 USD to the issuing financial institution of the sender.


I-am spus dansei ca nu am bani sa platesc si ca nimeni nu m-a anuntat despre acest comision, moment in care ea mi-a facut legatura cu o alta doamna. Am vorbit cu aceasta, i-am explicat ca nu am bani, mi-a recomandat intr-un mod agresit sa ma imprumut, mi-a spus foarte direct "Trebuie sa faci rost de bani". I-am tot explicat ca nu am cum sa fac rost de $550 ($500 reprezentand acel comision si $50 comisionul pe care sa il platesc pentru transfer). Dupa ce i-am spus ca nu am cum sa fac rost de bani, am intrebat-o ce se va intampla daca nu platesc. Ea mi-a comunicat faptul ca voi fi dat in judecata, voi fi dat afara din UK (unde sunt inregistrat pe cale legala), sau chiar voi fi inchis. Spunea ca ei nu isi pot recupera banii, ca acestia sunt un "Insurance payment" sau ceva de genul. Eu nu am primit nici un ban, ba chiar am pierdut $60, nu m-am atins de banii lor, iar banii lor din cate am inteles nu au fost trimisi, pentru ca nu s-a platit acel "fee" la PayPal. A zis ca ma da in judecata pentru neglijenta. Nu eu am fost neglijent ci ei, pentru ca nu mi-au spus de acel comision.
Pot pati sa fiu dat in judecata pentru asta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 09:45, 20 August 2017
Nu o sa va dea nimeni in judecata. Se pare ca ati fost victima unei inselaciuni prin sisteme informatice. Sunt multe cazuri de genul acesta. fiti mai atent data viitoare.
puteti face o plangere penala in UK. Banii nu prea sunt sanse sa ii mai recuperati, dar puteti ajuta la blocarea conturilor respective.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Am trimis un mail la spoof@paypal.com si ei mi-au confirmat ca acest mail este fals si nu apartine de ei.

Hello Numele meu,

Thanks for forwarding that suspicious-looking email. You're right - it
was a phishing attempt, and we're working on stopping the fraud. By
reporting the problem, you've made a difference!

Identity thieves try to trick you into revealing your password or other
personal information through phishing emails and fake websites. To learn
more about online safety, click "Security Center" on any PayPal webpage.


Every email counts. When you forward suspicious-looking emails to
spoof@paypal.com, you help keep yourself and others safe from identity
theft.

Your account security is very important to us, so we appreciate your
extra effort.

Thanks,

PayPal


Va multumesc pentru raspuns.
Tineti minte pentru totdeauna. ORICE plata prin BITCOIN este pentru o INSELATORIE. - ORICE. Eludeaza toate sistemele de verificare venituri si toate legile. Neputand fi impozitate e clar ca e o inselatorie.
Bine ca n-ai avut mai multi bani disponibili, ca saraceai instant! Naivitatea (ca sa nu spun prostia crasa) se cam plateste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la finante sau inselatorie - ''legea utilizatorilor de internet'' oceausu oceausu M - Finante Romania Stimate domnule/doamna, conform legii UI (Utilizatorilor de Internet) aprobata de senat, taxa anula calculata care trebuie platita in ... (vezi toată discuția)
Tentativă de a fi fraudat în urma unui anunț de vânzare pus pe olx: ar trebui să anunț autoritățile? Și pot da în judecată persoana respectivă pentru daune morale? andrei227 andrei227 buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata de paypal? DariusDobrin07 DariusDobrin07 In urma cu 8 luni am trimis o pereche de adidasi intr-un alt oras din tara folosind ca metoda de plata paypal goods&services . Dupa ce banii mi au intrat in ... (vezi toată discuția)