avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate procontact78

Activitate procontact78

Buna ! dupa cate am inteles, bicicletele electrice care nu au pedalare asistata,cu tractiune si fara sa pedalezi intra in categoria vehiculelor care necesita inregistrare . insa bicicleta simpla ca definitie are dreptul sa tracteze o remorca usoara cu 1 ax . Intrebarea mea este : daca axul remorcii este motric (tractiune electrica ) - bicicleta pe care eu merg isi pierde definitia de bicicleta simpla, sau cade in categoria celor cu inregistrae obligatorie ? multumesc.
Discuție Taxa vamala
Buna ziua. doresc a importa marfuri din Ungaria , mai precis consumabile pentru scule manuale in scopul revanzarii in magazin . Am ceva obligatii fata de serviciul vamal?

Pana acum nu am primit informatii sigure.Se va factura fara Tva , si se vor transporta prin coletarie . Multumesc .
Discuție CAEN4799
Buna ziua , fiind marfa de natura noua in firma , produsele abrazive nu stiu sub care cod caen as putea vinde legal persoanelor fizice si juridice ? 4799 este autorizat , as putea cu acesta ?Am casa de marcat fiscalizat pe adresa sediului firmei, casa de marcat mobila NU am . Multumesc.
Buna. Am mostenit o casa, care 50 % este al unei persoane care nu are nevoie de ea, nu sta in ea, si nici nu vrea sa o vanda mie acel 50 % . Eu fiind primul interesat, as vrea sa cumpar partea lui , si am si negociat de cateva ori xy lei. Problema este ca duce o politica de castig, si vrea sa vanda toata casa unor terte persoane ca sa castige mai multi bani decat s-a inteles cu mine. Ce e de facut? Eu am nevoie, insa nu sta de vorba cu mine. Ca sa vanda si partea mea, nu sunt de acord.Fiind coproprietar, nici nu ma lasa sa fac vreo activitate de locatar sau alta, comerciala sa de inchiriere . Ce drepturi am , ce sanse am fata de aceasta persoana?Are dreptul sa puna casa la vanzare, daca partea mea nu e de vanzare? Actele de mostenire sunt in regula si legale.Partaj nu s-a facut.
Multumesc.
Buna, fiind instructor auto , ma intereseaza care ar fi conditiile legale pentru a oferi legal si contra cost ore de conducere celor care deja poseda permis de conducere, dar nu au condus de mult, si ar vrea sa redobandeasca aptitudinile .Justific motivul : avand carnet, persoana nu mai este elev inregistrat, deci nu va participa la cursul vreunei scoli . (Ex.: are permis din 1986, dar acum si-a cumparat masina iar intretimp nu a condus deloc.) Fiind instructor practic cat. B , multi m-au intrebat .. si iata, caut raspunsul. Cu stima si respect.