avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna. Am mostenit o casa, care 50 % este al unei persoane care nu are nevoie de ea, nu sta in ea, si nici nu vrea sa o vanda mie acel 50 % . Eu fiind primul interesat, as vrea sa cumpar partea lui , si am si negociat de cateva ori xy lei. Problema este ca duce o politica de castig, si vrea sa vanda toata casa unor terte persoane ca sa castige mai multi bani decat s-a inteles cu mine. Ce e de facut? Eu am nevoie, insa nu sta de vorba cu mine. Ca sa vanda si partea mea, nu sunt de acord.Fiind coproprietar, nici nu ma lasa sa fac vreo activitate de locatar sau alta, comerciala sa de inchiriere . Ce drepturi am , ce sanse am fata de aceasta persoana?Are dreptul sa puna casa la vanzare, daca partea mea nu e de vanzare? Actele de mostenire sunt in regula si legale.Partaj nu s-a facut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 17:52, 30 Ianuarie 2017
Nu poate sa vanda fara acordul dvs.

Solicitati partaj in instanta, cu acordarea bunului dvs. si cu obligatia de a-i plati o sulta acestei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "cedare"in termeni notariali? clienta noua clienta noua Sunt mandatara unei rude in varsta si fara copii,care m-a imputernicit printr-o procura sa o reprezint in toate etapele dezbaterii succesorale asupra casei ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)