avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Activitate ELupea

Activitate ELupea

Răspuns la discuția Imagini camere supraveghere
pai aici nu e forum juridic ? Oricum merg cu un avocat in instanta... pe bani
Răspuns la discuția Imagini camere supraveghere
multumesc. Cunosteam detaliile prezentate .Astept un raspuns pe partea juridica
Buna ziua.La servici stiți că sistemul de inregistrare după un timp șterge imaginile inregistrand altele .Am cerut persoanei responsabile să păstreze imaginile dar nu cred că va primi acceptul conducerii sa mi le furnizeze . Pana instanța sau avocatul poate le va solicita că probe ele vor fi șterse pana atunci chiar daca am spus responsabilului sa nu le stearga .Daca firma nu le furnizează motivand ca sunt sterse imaginile exista vreo penalizare juridică pt distrugere de probe sau cum as putea bloca stergerea probei ?
Multumesc
eu am inteles exact ce ati spus despre actiunea in civil . sanse zero daca martorii mint. multumesc de raspuns
ok.. multumesc. Deci poti fi denigrat si nu exista sanctiune. Deci pot proceda si eu la fel. Multumesc oricum de lamuriri
multumesc .totusi fara martori ce sanse sunt de castig ? cuvantul unuia impotriva cuvantul celuilalt ?
Buna ziua .
As intreba cum se poate proba in instanta calomnia sau defaimanrea in public(colegi) ? Doar martorii ? La un proces deschis in instanta se poate chema fortat martorii sau ei vin doar voluntar ?
Scuze daca nu m-am exprimat prea clar .

Multumesc
Multumesc Voi discuta cu un avocat.O sa caut unul care este familiarizat si pe codul muncii in Timisoara .Vroiam doar sa stiu daca exista vreo cale de urmat in instanta . Mi-ati raspuns .
O zi buna
Buna ziua

1. Primai ntrebare ar fi : Se mai sanctioneaza defaimarea sau similar de catre codul civil sau penal?
2. O persoana afirma intr-un email catre destinatar ca si-ar dori in noul an sapun ,detergent etc si in copie la email sunt alte persoane ( sefi la servici ) cu aluzie ca persoana in cauza(destinatarul) ar fi nespalata .Expeditorul vrea sa scape de destinatar si apeleaza la orice. Acest lucru poate fi clasificat ca defaimare intr-un spatiu restrans cu mai multe persoane ? Din aceasta cauza persoana si-ar putea pierde serviciul .

Multumesc
Mulțumesc de răspuns .

Vladislav20 a scris:

ELupea a scris:

Am făcut acte cu topograful când am început procesul cu suma plătită etc .Cred că e contractul de care menționați . Subliniez totuși că nu cred că e vina mea că nu știe unde să facă identificarea terenului (in care carte funciara )să-mi ceară alți bani . Mulțumesc totuși de răspuns chiar dacă așteptăm un răspuns de la cineva in domeniu care poate a mai întâlnit situația dată .

POPA GHEORGHE a scris:

Daca intocmiti un contract de prestari servicii cu clauze clare, nu mai platiti ceea ce dvs. considerati greseli ale expertului.
Orice prezentare la OCPI se plateste.

Da eu lucrez in domeniu. De obicei daca este vina mea la un dosar (5% sanse doar sa fie vina mea) nu solicit bani in plus de la beneficiar.
Daca este vina beneficiarului (de cele mai multe ori actele sunt gresite si la cartea funciara chiar si o virgula conteaza) atunci ii solicit la depunurea dosarului din nou doar taxele la cartea funciara fara a solicita bani pentru munca mea. Asta deoarece nu lucrez mai mult de 2 ore pentru refacerea dosarului.
Daca insa ajung ca dosarul sa trebuiasca sa fie refacut mai mult de o singura data, si greselile sa fie la actele proprietarului atunci sunt nevoit sa solicit o suma minimala de 500 de lei pentru refacerea dosarului. Asta in cazul cand un dosar nou la mine incepe de la 1.600 de lei in sus.

A se nota ca daca dosarul se reface si depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii la cartea funciara, atunci cartea funciara nu solicita taxa din nou (0 lei taxa).
Si la redepunerea dosarului nu trebuie refacut tot dosarul, trebuie doar transmis cartii funciara piesa "lipsa" din cauza careia s-a luat respingere. Desigur exista mici exceptii cand esti nevoit sa refaci dosarul dar de cele mai multe ori este de ajuns doar daca se depun in completare doar actele lipsa la dosarul nou.

Acum dumneavoastra intelegeti ce doriti, fiecare firma are propriile lui reguli.

Si din cele relatate de dumneavoastra (fara a studia actele) nici noi nu putem zice daca este vina topografului sau vina dumneavoastra faptul ca a-ti primit respingere la dosar.