Multumesc.
Ma intereseaza si daca o agentie care face doar recrutare trebuie sa aiba avizarile pe care le impune legea in privinta recrutarii si plasarii fortei de munca in strainatate. Repet, agentia in cauza face doar recrutarea, nu este si angajatorul.
Buna ziua,
O agentie de recrutare care selecteaza personal care este angajat de o agentie de munca temporara in vederea detasarii in strainatate, trebuie sa aiba avizele de la Ministerul Muncii pentru detasarea internationala?
multumesc
multumesc, dar vazusem articolul si nu raspunde la intrebarile mele. as fi vrut macar o indrumare catre cineva care poate oferi consultanta pe subiect.
Buna ziua,
O agentie de recrutare care detaseaza salariati la societati din Italia, care realizeaza activitati de cabotaj in alte state din UE (ex. Austria), are obligatia, in calitate de angajator, sa completeze formularul online de notificare a activitatii de cabotaj pe teritoriul Austriei, sau acest lucru intra in sarcina societatii care utilizeaza salariatul.
De asemenea, tot legat de acel formular, persoana de contact care trebuie introdusa, trebuie sa aiba domiciliul in Austria?
multumesc
Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la raportarile ARR. Cum se procedeaza in cazul in care soferii folositi de o firma de transport nu sunt proprii angajati, ci este vorba despre persoane puse la dispozitie de catre o agentie de recrutare (ex. leasing de personal). Cum se procedeaza in acest caz? Care este referinta legislativa pentru aceste cazuri?
Multumesc
si angajarea se face tot in baza OG 25/2014, nu?
detasarea din Romania in afara. angajatii cetateni extracomunitari cu contract in Romania
Multumesc pentru raspuns. Citisem aceasta ordonanta, insa mi se pare ca nu reglementeaza si detasarea cetatenilor straini dupa angajare. Dar daca nu exista un cadrul legislativ special in acest sens, ma gandesc ca dupa angajare, procedura de detasare a aceeasi ca pentru cetatenii romani.
Inca ceva, prevederile OG 25/2014 se aplica si in cazul agentiilor de plasare a fortei de munca?
Buna ziua,
as dori sa stiu daca o firma din Romania poate angaja cetateni moldoveni pentru detasarea intr-un alt stat UE si in ce conditii.
multumesc