avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaBulgaru

Activitate ElenaBulgaru

La data de04-06 2017 ora 13''57,ma deplasam cu autoturismul proprietate personala din directia Codlea inspre Brasov ,Dn1(E 68) sector de drum cu doua benzi de mers pe sens.Am fost oprit de catre un echipaj de la Politia Rutiera Codlea si Ghimbav, ce era postat la dos pe partea dreapta a sensului meu pe motiv ca, circulam pe banda 2 de mers si ca nu am revenit pe banda 1. Desi nu aveam posibilitatea,caci pe banda 1 era coloana de autoturisme ,domnii Politisti au mentionat in Procesul-Verbal ca aveam posibilitatea de a reveni pe banda 1 si pentru acest fapt am fost sanctionat conform Art.42 OUG 195/2002 cu 6(sase)puncte -amenda adica 870 lei. Va rog sa imi spune-ti dumneavoastra daca este corecta sanctiunea! Mentionez faptul ca mi-au zis verbal politistii ,ca banda pe care circul este o banda de urgenta.Sunt constient de faptul ca este o banda de urgenta dar din moment ce, nu am fost surprins nici cu viteza peste limita admisa, nu incurcam-nu blocam banda de urgenta ,pe aceasta neaflandu-se in spatele meu in regim de urgenta vreun autoturism cu semnale acustice si luminoase,chiar nu inteleg.Ce pot sa fac si cum pot demonstra aceasta nedreptate?Mentionez ca am si martori, care erau impreuna cu mine in autoturism.
Buna seara.Astazi,mergand cu autoturismul propietate in oras cu treburi,am luat la ocazie trei persoane.Am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera,mi sa intocmit de catre acestia un proces -verbal(avertisment)au identificat persoanele ce le aveam in masina trecandu-le numele in procesul verbal.desi aceste persoane,au fost intrebate de catre politisti daca me-au dat bani ei spunand ca nu,domnii politisti au mentionat in procesul -verbal ca ii transportam contra cost .Dupa care imi scriu urmatoarele in procesul-verbalX-(: litera h din legea taximetriei-aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea in mod repetat,de transport public contra cost....se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 5000 lei fara posibilitatea de a plati jumatate din minimul amenzii+ retinere ci si placute de imatriculare 30 de zile. Doresc sa stiu,este legal sa fiu sanctionat fara dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii? este legal o data ce te amendeaza sa iti retina si talonul cu placutele de imatriculare?X-(
Sunt impreuna cu concubinul ,de 20 de ani.El nu are copii,pe mine luindu-ma cu doi copii.Vrea sa imi faca testament,pe tot ce are.Parintii lui sunt decedati,doresc sa stiu,daca fratii lui au drepturi dupa decesul sau.