avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul in concubinaj

Sunt impreuna cu concubinul ,de 20 de ani.El nu are copii,pe mine luindu-ma cu doi copii.Vrea sa imi faca testament,pe tot ce are.Parintii lui sunt decedati,doresc sa stiu,daca fratii lui au drepturi dupa decesul sau.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:23, 16 Decembrie 2016
daca va lasa testament, nu mai au.
testamentul sa fie in forma autentica la notar.
Buna ziua,
Daca va lasa totul prin testament autentic si este respectata prevederea art. 30 din legea 17/2000 acesta este aproape inatacabil.
Ce are a face respectivul articol cu testamentul ??
Interventie moderator

Stimate domn avocat din orice barou ati face parte, eu si colegii mei moderatori ne tinem dupa dvs prin forumuri sa supraveghem acuratetea raspunsurilor dvs. De ce? Pentru ca sunteti AVOCAT SI CONSULTANT si userii care au probleme chiar asa va considera!?
In ce an la drept , ati invatat ca testamentul este un act de instrainare?!
Este un act unilateral, secret, revocabil, care isi produce efectele la decesul testatorului.
Legea, la care cu gratie faceti referire, se refera la acte de instrainare intre VII. (a nu se confunda cu 7..Roman)
Asta imi aduce aminte din seria ”gafelor in drept” , de data aceasta nu va apartine (desi...mai sti...??!!), de testamentul cu clauza de intretinere.....=D> (probabil sa vina sa ude florile,sa sape mormantul si sa-i aprinda lumanare testatorului , ca altceva, ce intretinere sa-i presteze mortului?! :stunned:)
Revenind, va rog :worthy: cenzurati -va singur, ca sa nu va mai cenzuram noi, uneori este obositor, credeti - ma pe cuvant de onoare!
PS sa stiti că sunt intr o pasa foarte buna, insa .....e prea de tot.....si nu e prima oara.....
Multumesc daca cititi aceste randuri...oricine ai fi..inclusiv domnul avocat....
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul stelach stelach Buna seara O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters129189 ContSters129189 va rog sa-mi spuneti daca e valabil un testament facut de o persoana in varsta, fara fi parafat de un notar , doar scris de mana de persoana in cauza . ... (vezi toată discuția)
Testament sau.....? filipandra filipandra am urmatoarea speta. un domn doreste sa-mi lase mostenire partea sa dintr-un ap pe care il are cu sotia. evident sotia nu este de acord,insa fiecare poate sa ... (vezi toată discuția)