La data de04-06 2017 ora 13''57,ma deplasam cu autoturismul proprietate personala din directia Codlea inspre Brasov ,Dn1(E 68) sector de drum cu doua benzi de mers pe sens.Am fost oprit de catre un echipaj de la Politia Rutiera Codlea si Ghimbav, ce era postat la dos pe partea dreapta a sensului meu pe motiv ca, circulam pe banda 2 de mers si ca nu am revenit pe banda 1. Desi nu aveam posibilitatea,caci pe banda 1 era coloana de autoturisme ,domnii Politisti au mentionat in Procesul-Verbal ca aveam posibilitatea de a reveni pe banda 1 si pentru acest fapt am fost sanctionat conform Art.42 OUG 195/2002 cu 6(sase)puncte -amenda adica 870 lei. Va rog sa imi spune-ti dumneavoastra daca este corecta sanctiunea! Mentionez faptul ca mi-au zis verbal politistii ,ca banda pe care circul este o banda de urgenta.Sunt constient de faptul ca este o banda de urgenta dar din moment ce, nu am fost surprins nici cu viteza peste limita admisa, nu incurcam-nu blocam banda de urgenta ,pe aceasta neaflandu-se in spatele meu in regim de urgenta vreun autoturism cu semnale acustice si luminoase,chiar nu inteleg.Ce pot sa fac si cum pot demonstra aceasta nedreptate?Mentionez ca am si martori, care erau impreuna cu mine in autoturism.
Exact asta am pățit și eu în data de 4 iunie, amendă maximă fiind prima abatere în 3 ani. Intenționez să trimit o contestație, consider că sa făcut un abuz. Distanța dintre echipajele de poliție și locul unde se creează 2 benzi este de aprox 150m...