avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Cucoanes daniela

Activitate Cucoanes daniela

Poate sa mă oblige sa mă întorc cu copilul in tara sau sa îmi facă dosar penal?
Probele pot sa le depun la dosar cu amenințările din partea lui?
Buna ziua. Sunt ieșită din tara cu copilul cu procura de la tatăl copilului pe o perioada de 3 ani, noi având un proces pe rol pentru neplata pensie alimentară și abandon de familie deschis de mine cu plângeri la parchet si politie.
Ieri a fost anunțat că noi ne judecam apoi m-a sunat sa retrag plângerea împotriva lui că ii patez cazierul si CA ÎMI VA STRICA PROCURA SI SA VIN IN TARA CU COPILUL.
EU sunt in Germania cu copilul si l-am integrat aici grădiniță medic si la. Primărie.
Ce trebuie sa fac in situatia aceasta, că el mă ameninta si am si convorbirea pot sa o depun la dosar. Nu stiu ce sa fac sunt disperata că mai am un bebeluș de 7 luni.
Va rog sfatuiti-ma.

Buna seara.Am cerut fostului sot sa imi faca procura pentru a iesi cu copilul din tara dar cu conditia sa-i fac si eu o procura lui in caz de nu aduc minorul in tara pe perioada stabilita sau cand are el chef,si sa renunt la pensia alim.din urma la suma de 4500 pana acum.
Este bine sa ii fac o astfel de procura cum doreste el ca sa pot lua copilul cu mine sau sa merg incontinuare pentru recuperarea pensiei alimentara?
Ma gandesc sa nu aiba vreun plan dorestes ca sa stea copilul la el cat dureaza pasaportul.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua.Fostul sot refuza plata pensiei alimentara a minorului desi are un servici stabil.El are de platit din data de 24 noiembrie 2014 decand am introdus actele de divort si pana in prezent.Instanta la pus sa plateasca 25%din venit si avem si custodie comuna. Am fost la sectia de politie din comuna sa depun plangere prin luna Mai si in aceea zi domnul politai l-a sunat pe fostul sot defata cu mine si ia adus la cunostinta k eu urmez sa depun o plangere impotriva lui si de ce nu imi plateste pensi alim.minorului.El i-a raspuns domnului politai ca luna urmatoare urmeaza sa imi plateasca minciuni eu nu am primit nimic si nici de ziua baiatului nu ia trimis nici o jucarie.IA trimis si o citatie sa se prezinte la sectia de politie nu sa prezentat si nici nu mai rasp la telefon.
Am mai facut o plangere si la Parchet am zis ca poate se rezolva mai repede si nici pana astazi nu s-a rezolvat nimic mereu ma duc la politie si imi raspunde cu ,,sa am rabdare si ca au prea multe dosare de rezolvat".
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa imi plateasca pensia minorului si daca pot sa il decad din drepturi sa pot avea custodia unica?
Si nu este de acord nici sa pot iesi cu minorul din tara nici pentru o vacanta.