avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare a minorului

Buna ziua.Fostul sot refuza plata pensiei alimentara a minorului desi are un servici stabil.El are de platit din data de 24 noiembrie 2014 decand am introdus actele de divort si pana in prezent.Instanta la pus sa plateasca 25%din venit si avem si custodie comuna. Am fost la sectia de politie din comuna sa depun plangere prin luna Mai si in aceea zi domnul politai l-a sunat pe fostul sot defata cu mine si ia adus la cunostinta k eu urmez sa depun o plangere impotriva lui si de ce nu imi plateste pensi alim.minorului.El i-a raspuns domnului politai ca luna urmatoare urmeaza sa imi plateasca minciuni eu nu am primit nimic si nici de ziua baiatului nu ia trimis nici o jucarie.IA trimis si o citatie sa se prezinte la sectia de politie nu sa prezentat si nici nu mai rasp la telefon.
Am mai facut o plangere si la Parchet am zis ca poate se rezolva mai repede si nici pana astazi nu s-a rezolvat nimic mereu ma duc la politie si imi raspunde cu ,,sa am rabdare si ca au prea multe dosare de rezolvat".
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa imi plateasca pensia minorului si daca pot sa il decad din drepturi sa pot avea custodia unica?
Si nu este de acord nici sa pot iesi cu minorul din tara nici pentru o vacanta.
Cel mai recent răspuns: Cucoanes daniela , utilizator 19:23, 19 Decembrie 2016
O rezolvați mai repede dacă apelati la un executor judecătoresc.
buna seara,
Decaderea din drepturi parintesti ... nu cred sa aveti sdansa.
Fie apelati la un executor fie formulati cereri scrise si transmise prin scroisori recomandate cu confirmare de primire la parchetul de pe langa judecatoria de care tineti solicitand sa va transmita in scris stadiul de cercetare in dosarul dumneavoastra depus la politie.
E posibil ca aceasta forma de cerere sa il faca si pe domnul politist sa se miste mai repede dar sa stiti ca, cu adevarat, sunt multe dosare de rezolvat si putine [ersoane care sa se ocupe de ele, are oarecum dreptate si politistul.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal netie netie In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre crestere, iar sotul a fost obligat la platirea unei pensii de intretinere de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare dosar plangere penala pensie alimentara raluca32 raluca32 Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi la ce institutii sa ma mai adresez pentru ca e strigator la ce - in februarie 2010 am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)