avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate valeria goja

Activitate valeria goja

Intr. Ind.comert cu amanuntul,sotul ramane fara servici daca stie cineva o solutie legala de a putea fi asigurat in sistemul public fara a fi angajat .Am citit completarea la legea 4/2014 in special la art.2,art7,art21,dar se pare ca nu stiu sa interpretez corect. Prin urmare eu ca Intr. Ind.declar la Reg.Com.ca sotul participa in mod obisnuit la activitatea desfasurata, indeplinind aceleasi sarcini ,apoi in baza unui contract de asig. sociale devine asigurat in sistemul public de pensii si sanatate ,eu platesc si pentru el la, finante si nu este obligatoriu sa fie angajat,dar poate sa lucreze alaturi de mine sau in locul meu ?(avem o pravalie)) Daca nu atunci cum fac sa scap de corvoada de a_l angaja si de a depune tot felul de declaratii si nu mai stiu ce de nu mai ramane timp pentru a produce venit ?Sunt neplatitoare de tva.Daca ati inteles ceva astept raspuns.Cu respect Valeria.
Răspuns la discuția Contabilitate partida simpla
Multumesc frumos pentru sfaturi
Răspuns la discuția Contabilitate partida simpla
Multumesc frumos pentru raspuns .Daca stiti cumva ce fac cu valoarea marfii ramas de pe un an pe altul?Unde se inregistreaza in ce document? Totusi incep noul an cu produse ramase din anul precedent,
Orice casa de marcat se inregistreaza la finante la inceputul activitatii pentru a primi memorie iar la desfiintarea firmei se retrage memoria tot la finante .Daca schimbam forma juridica sau apar legi noi care ne obliga (ex.PF devine PFA sau II)casa de marcat existenta este buna doar trebuie predata memoria si atasata memoria pentru denumirea noua .Cei care vand case de marcat stiu ce au de facut trebuie doar intrebati.Daca vreti doar sa transformati casa de marcat ca sa corespunda noilor legi tot la cei care vand case de marcat intrebati dar din cate stiu nici fiscul nu este pregatit pentru a face fata noilor legi.Ce harababura !
II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o factura de minus la incasari ori la plati,nustiu cum incep urmatorul an avand in vedere ca ramane stoc de marfa din anul acesta intrat cu pret de achizitie dar nevandut.Este corect daca la sfarsitul anului din total plati scad valoare stoc marfa (rezultat din inventar) la pret de achizitie apoi calculez diferenta dintre incasari si plati pentru aflarea venitului ,iar la inceputul anului urmator valoarea stocului la pret de achizitie se inregistreaza sub forma de report la plati si adunat la valoarea urmatoarelor plati pentru a rezulta la sfarsitul anului (urmator)totalul platilor ca valoare?multumesc