avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asigurare sistem public pentru sotul unei titulara ll
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asigurare sistem public pentru sotul unei titulara ll

Intr. Ind.comert cu amanuntul,sotul ramane fara servici daca stie cineva o solutie legala de a putea fi asigurat in sistemul public fara a fi angajat .Am citit completarea la legea 4/2014 in special la art.2,art7,art21,dar se pare ca nu stiu sa interpretez corect. Prin urmare eu ca Intr. Ind.declar la Reg.Com.ca sotul participa in mod obisnuit la activitatea desfasurata, indeplinind aceleasi sarcini ,apoi in baza unui contract de asig. sociale devine asigurat in sistemul public de pensii si sanatate ,eu platesc si pentru el la, finante si nu este obligatoriu sa fie angajat,dar poate sa lucreze alaturi de mine sau in locul meu ?(avem o pravalie)) Daca nu atunci cum fac sa scap de corvoada de a_l angaja si de a depune tot felul de declaratii si nu mai stiu ce de nu mai ramane timp pentru a produce venit ?Sunt neplatitoare de tva.Daca ati inteles ceva astept raspuns.Cu respect Valeria.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:06, 22 Ianuarie 2017
Da, este corect si deci fara contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reînnoire rca fără daune plătite. de ce mi se cere tarif mai mare? sanda65 sanda65 Asig pe anul trecut a fost de cca 400 lei, autoturism 1390 cmc , pensionar ,Bucuresti, fara daune , b0nus B8, Acum am fost la o agentie si mi-a spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoana angajata pe pfa ContSters333991 ContSters333991 Buna ziua. Am un PFA si as vrea sa ma angajez atat eu, cat si sotul. In REVISAL in ce calitatea ne trecem? Mentionez ca, doar eu sunt titularul ... (vezi toată discuția)
If si contract de munca annanica7 annanica7 Doresc sa infiintez un IF impreuna cu sotul meu. As dori sa stiu daca pot: - ca eu sa fiu si angajat cu contract de munca in IF in care sunt asociat - sa ... (vezi toată discuția)