avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Ion vaida

Activitate Ion vaida

Concediile medicale după 04.2001 sunt socotite ca vechime în muncă? Mai precis din ce ani după 04.2001. sunt considerate vechime în muncă? Mulțumesc!
Vreau să bag dosarul de pensionare pentru pensionare anticipată parțială,eu nu mai muncesc acum la casa de pensii trebuie să prezint un document de la angajator că nu mai muncesc?Vă mulțumesc.
Am 37 ani vechime.Daca mai cumpăr 3ani de vechime să am 40 de ani vechime La 60 de ani pot ieși în pensie anticipată fără penalizare? Vă mulțumesc!
Am primit de la CNPP situația stagiilor lunare și anuale de contributivitate din aprilie 2001-noiembrie 2023.La final este afișat stagiul efectuat în condiții normale iar mai jos este o perioadă de "Prestații asigurări sociale".În cazul meu 6 luni.Asta știu că înseamnă "Concedii medicale". Întrebarea mea este dacă cele 6luni deC.M.sunt considerate sau nu stagiu de vechime pe contributivitate? Și mă interesează dacă cele 6luni de C.M. se iau în calcul pentru îndeplinirea stagiului de cotizare de 35 de ani? Deoarece pentru CM.se plătește contribuția pentru pensie.Multumesc!

Dacă am cartea de muncă scanată aș putea cere o simulare pentru vechimea totala la CNPP? Adică vechimea din cartea de muncă+revisal(vechimea din 01.04.2001) pină in prezent.Multumesc!
După legea nouă 360/2023 perioadele de șomaj se consideră perioade contributive.Mai precis incepand cu ce an putem sa considerăm șomajul perioadă contributivă? Mulțumesc.
Perioadă de șomaj din 2010 este socotită vechime în cazul pensiei anticipate cu penalizare? Mulțumesc!
In cazul pensiei anticipate în cazul unei vechimii de 36 de ani cît este penalizarea? Mulțumesc.
Punctele de stabilitate de la 25 de ani pină la35de ani se aplică și în cazul pensiei anticipate? Mulțumesc
Soția mea este născută în 18.08.1968 cînd are dreptul să iasă în pensie limita de vârstă? Mulțumesc.