avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Angel22

Activitate Angel22

Răspuns la discuția Succesiune, bunuri omise
Va multumesc din suflet. Dar mai pot oare sa declar bunurile daca o trecut 10 luni de la acel moment si bineinteles sa vrea notarul sa mai pot declara ceva sau sa imi zica ce am facut defapt in acel moment.
Răspuns la discuția Succesiune, bunuri omise
Am fost la notar sa dezbat succesiunea. In loc de 3persoane la prima infatisare am fost doar eu. Eu sint fiu unui succesor. Am imputernicire sa dezbat succesiunea. A trecut aproape un an de atunci. M_am prezentat doar cu niste acte certificate de nastere deces si cam atat .mentionez ca defunctul mi_a facut mie o donatie. Acum nu mai stiu ce acte am semnat in fata notarului pt ca asa de frumos imi vorbea . Nici nu stiu daca m_a intrebat daca defunctu mai are bunuri sau nu. Si ma tot intreb ca nu cumva sa ma fi pus sa semnez ceva cum ca nu are bunuri pentru ca in martie a fost primul termen apoi a zis sa ma prezint in noiembrie. Este posibil sa fi semnat vreun act cum ca defunctu nu are bunuri si care ar fii pedeapsa pentru aceasta . Adica pot fi acuzat de fapte penale. Pentru ca nici acum nu sa mai dezbatut succesiunea. Notarul o zis ca o sa se dezbata in instanta.

Si inca ceva este o cota parte dintr_o casa. Notarul stie daca defunctu are vreun bun imobil sau nu. Sau patrimoniul defunctului trebuie declarat de mostenitori. Va multumesc.
Bunurile exista nu sa vandut nimic.

[ mesaje conexate ]
Ce se poate intampla daca un succesibil nu declara bunurile defunctului.
Buna seara. Va multumesc pt raspuns. Ideea era ca eu sint parat si am fost la reclamant acasa sa ma inteleg cumva cu el. Asta era intrebarea ca daca m_a inregistrat cumva si sa o poata folosi ca si proba. Va multumesc
Sint admise inregistrarile audio video in proces civil.
Discuție Donatie
Am o mare intrebare sper sa ma poata lamuri cineva. Va rog din suflet.am primit prin donatie o casa de la bunicu si doi dintre copilui. Ulterior bunicu mi_a donat mie si 8/16 partea lui din imobilul unde locuim(mentionez va acesta este facut in mare parte de mine) . Bunicu la 25de zile de la intocmirea actului a decedat(acest act fiind facut cu clauza de intretinere si uzufruct viager , notarul nu a specificat ca trebuie asistat de cineva de la autoritatea tutelara). Sa deschis succesiunea. Mama sa evite certurile cu fratii m_a imputernicit sa dezbat eu in locul ei. M_am prezentat la notar fara harti care sa ateste pe ce se dezbate mostenirea sau ce bunuri cuprinde ea . Am fost doar eu ceilalti 2 nu. LA un an de la data decesului am fost inaintat in instanta pentru sa imi fie anulat contractul de donatie al doilea unde sint doar eu si bunicu. Intrebarea este: se mai poate cere ca sa fie adus la masa succesorala actul daca va fii anulat sau pot fii acuzat de art 1119 . Va rog mult cine poate sa ma ajute cu raspunsul. Va multumesc

Nu este nimeni care sa poata sa imi de_a un raspuns. Va rog. Multumesc

[ mesaje conexate ]