avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Am o mare intrebare sper sa ma poata lamuri cineva. Va rog din suflet.am primit prin donatie o casa de la bunicu si doi dintre copilui. Ulterior bunicu mi_a donat mie si 8/16 partea lui din imobilul unde locuim(mentionez va acesta este facut in mare parte de mine) . Bunicu la 25de zile de la intocmirea actului a decedat(acest act fiind facut cu clauza de intretinere si uzufruct viager , notarul nu a specificat ca trebuie asistat de cineva de la autoritatea tutelara). Sa deschis succesiunea. Mama sa evite certurile cu fratii m_a imputernicit sa dezbat eu in locul ei. M_am prezentat la notar fara harti care sa ateste pe ce se dezbate mostenirea sau ce bunuri cuprinde ea . Am fost doar eu ceilalti 2 nu. LA un an de la data decesului am fost inaintat in instanta pentru sa imi fie anulat contractul de donatie al doilea unde sint doar eu si bunicu. Intrebarea este: se mai poate cere ca sa fie adus la masa succesorala actul daca va fii anulat sau pot fii acuzat de art 1119 . Va rog mult cine poate sa ma ajute cu raspunsul. Va multumesc

Nu este nimeni care sa poata sa imi de_a un raspuns. Va rog. Multumesc

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Proprietate dobandita in urma unui contract de donatie mita64 mita64 Rog informare legat de actiuni / formalitati ce trebuie indeplinite pentru ca un apartament sa poata fi tranzactionat(vandut), dupa ce a fost dobandit de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, bunuri omise Angel22 Angel22 Ce se poate intampla daca un succesibil nu declara bunurile defunctului. (vezi toată discuția)
Acuzare furt stefanlaurentiu001 stefanlaurentiu001 Buna seara! Am o problema si vreau sa ma lamureasca cineva de specialitate , am primit o casa de la o batrana acum 20 de ani cu act de donatie cu uzufruct ... (vezi toată discuția)