Nu am citit ce scrie in chitanta respectiva. In acte terenul este al meu si al sotului meu decedat anul trecut. Eu am platit impozitul pe terenul respectiv. Vecinii s-au folosit de acel teren in acest timp.
Buna ziua,
Acum 5 ani sotul meu a vandut o portiune dintr-un teren ,fara ca eu sa stiu,unui vecin. A vandut printr-o chitanta de mana cu 2 martori(nu sunt foarte sigura). Sotul meu decedand acum aproape 1 an, eu am vrut sa vand terenul respectiv, asa afland ca de fapt el il vanduse prin acea chitanta, cu toate ca si eu figurez ca proprietar in actul de cumparare. As dori sa stiu daca acea chitanta este valabila neavand si semnatura mea, si ce as putea sa fac.
Sotul meu a decedat in decembrie anul trecut. A fost pensionar militar. La momentul decesului eu aveam servici si nu am optat pentru pensie de urmas. Acum am ramas fara servici si as vrea sa stiu daca mai pot obtine pensia de urmas (pe timp de 6 luni), neavand decat 9 ani si 8 luni de casatorie.
Buna seara,
In urma decesului sotului meu din decembrie anul trecut, am cerut rezilierea contractului tv de la telekom, pe data de 13 decembrie. Mi-au dat nr de inregistrare si mi-au spus ca vor veni sa ridice echipamentul intr-o saptamana sau doua. Au venit pe 21 ianuarie. Intre timp (pe la sfarsitul lunii decembrie)primesc o factura de la ei emisa pe 18.12.2016( cu perioada facturare 18.11 - 17.12), in factura anexa fiind specificat ca abonamentul de plata este pentru perioada 18.12 - 17.01.I-am sunat si nu mi-au spus nimic concret, decat ca rezilierea contractului se face dupa 30 zile. Luna aceasta am mai primit o factura emisa pe data de 18.01.(perioada facturare18.12 - 17.01)
si factura anexa in care abonamentul este pentru perioada 18.01.17.02.Dupa cate imi aduc aminte la incheierea contractului (si nu numai cu aceasta firma ci si cu alte firme de tv,telefonie,etc) prima plata a facturii a fost de valoare mult mai mare ,tocmai pentru ca includ o plata in avans. Cum trebuie sa procedez cu ei? Nu mi se pare normal sa profite de necazurile omului si sa-i taxeze asa.Ce ar trebui sa fac?
Buna seara,
Sotul meu a decedat anul trecut in decembrie. A fost pensionar militar. Am fost impreuna de 13 ani, dar casatoriti cu acte doar 9 ani si 8 luni. Stiu ca legea spune de minim 10 ani de casatorie, dar totusi fiind doar o diferenta de 4 luni nu se poate face nimic?
Si daca copiii lui renunta la partea lor si eu mostenesc tot, voi mosteni si creditul? Este cumva o solutie amanarea succesiunii? Ar trebui cumva sa platesc suma minima de plata a creditului pentru a evita acumularea de dobanzi?
Buna ziua. Sotul meu a decedat la inceputul lunii decembrie. In urma lui a ramas un credit pe cardul de pensie, (ceva de genul de 3 ori pensia). De la banca mi s-a spus ca nu avea asigurare de viata pentru el si ca trebuie sa-l platesc eu dupa succesiune. In ce masura ma pot obliga pe mine sa-l platesc? Amandoi suntem la a doua casatorie si am cumparat impreuna o casuta si un teren pentru care nu am facut inca succesiunea cu copiii lui. Daca nu fac succesiunea ce se poate intampla? Ce ar trebui sa fac, tinand cont ca am un serviciu cu salariul minim care de abia imi ajunge sa traiesc, dar sa mai platesc si rate?