avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate chitanta de mana

Buna ziua,
Acum 5 ani sotul meu a vandut o portiune dintr-un teren ,fara ca eu sa stiu,unui vecin. A vandut printr-o chitanta de mana cu 2 martori(nu sunt foarte sigura). Sotul meu decedand acum aproape 1 an, eu am vrut sa vand terenul respectiv, asa afland ca de fapt el il vanduse prin acea chitanta, cu toate ca si eu figurez ca proprietar in actul de cumparare. As dori sa stiu daca acea chitanta este valabila neavand si semnatura mea, si ce as putea sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:35, 26 August 2017
Depinde, in opinia mea nu, dar nu cunosc ce scrie in ea, dacă este o promisiune de vânzare în fapt, trebuie citită. Oricum, puteți oferi terenul promitentului, verificați prețul l.
Cine stăpânește de 5 ani acel teren?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod sigur acea vanzare cu chitanta de mana nu a transmis dreptul de proprietate vecinului ,in CF nu s-a modificat nimic ,proprietari ati ramas tot dvs si raposatul.Nu e valabila acea chitanta in instanta, timp de 5 ani vecinul trebuia sa-si perfecteze contractul de v-c la notar, daca nu a facut-o e problema lui..
Nu am citit ce scrie in chitanta respectiva. In acte terenul este al meu si al sotului meu decedat anul trecut. Eu am platit impozitul pe terenul respectiv. Vecinii s-au folosit de acel teren in acest timp.
Nu l-ati intrebat pe sotul dvs cand traia , cum de vecinii folosesc terenul dvs? Cereti vecinilor o copie dupa chitanta sa vedeti ce scrie si cine a semnat-o? Oricum nu e valabila daca nu e semnata si de dvs. S-ar putea ca in acea chitanta sa scrie ca " se da in folosinta" acel teren, nu ca se vinde, ceea ce e cu totul altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manyack manyack unchiu meu ii revine 2 ha din titlu de proprietate a tatalui sau ( mostenire bunicu), printr o conjunctura acesta a incehiat in anul 2000 il vinde prin \" ... (vezi toată discuția)
Valoare contract de vanzare cumparare teren scris de mana msanyix msanyix Buna ziua Va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema. Bunicul meu teoretic a vandut un teren de aprox 1800 mp in anii 1990-1995 unei ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare teren manyack manyack in anul 2001 unchiul meu a \"vandut\" dreptul de folosire \"1 ha teren arabil din mostenirea familiei ( fiind 8 frati, mostenirea nefind dezbatuta ) unui ... (vezi toată discuția)