avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin221985

Activitate cosmin221985

Ma confrunt cu o problema stresanta ! acum 15 ani am lasat o persoana in chirie la o casa a parintilor mei pe care am dobandit-o printr-un act de intretinere la notar ! . in 2012 am facut un contract de comodat cu acea persoana si o viza de flotant..avand un baiat care implinea 14 ani si trebuia sa ii faca buletinul. Contractul de comodat a expirat dupa doi ani de zile si nu sa mai reinnoit . Nu am perceput nici o data o suma de bani pt ca locuieste acolo . din motivele ca ,,,, Casa sa nu ramana nelocuita . pt a nu se degrada.... acum de ceva vreme acea persoana e mai tot timpul in stare de ebrietate..deranjeaza vecinii... scandaluri...canapele aruncate prin curte..gunoaie....e deplorabil......copilul care acum are 15 ani a parasit locuinta..certandu-se cu tatal lui.... Problema sta in felul urmator ! : persoana are restante la curent gaze si apa.... facturile curg..el e tot beat si nu mai munceste....am incercat sa vorbesc cu el si nu se poate. ! Nu vreau sa fiu ticalos..dar nu se mai poate. Daca merg si sistez utilitatile fortandul sa plece..este legal ??? intre mine si el nu mai este nici un contract...doar buletinul lui e pe adresa acea. !!
Răspuns la discuția intabulare sau contract ???
multumesc pt raspuns !!
Răspuns la discuția intabulare sau contract ???
am gresit eu cand am zis ca e succesiune..... de pe titlul de propietate este un act de partaj..in care este stipulat fiecare ce parcela si tarla i se cuvine.. adica o dezmembrare de pe titlul de mostenire....scuze.... !! deci din ce am inteles prima data tata trebuie sa il intabuleze.. si doar apoi sa facem contractul intre mine si el !!... dar oare neintabulat... nu se poate face un act de promisiune in care eu dupa contract sa fiu obligat sa il intabulez ???
Răspuns la discuția contract de donatie !!!
multumesc foarte mult pt raspuns !!!

Răspuns la discuția contract de donatie !!!
domnule Popescu am o nelamurire referitoare la raspunsul dumneavoastra !!!

contractul de donatie a fost facut in anul 2017..parinti mei sunt in viata la momentul actual... SLAVA DOMNULUI....au trecut 2 ani de atunici.... mai este oportun sa fac ,,,,,act notarial la instrainare, conf.art.1.091(4) teza finala NCC. ,,,pt sora mea la momentul actual ???? sau era nevoie sa fac atunci la momentul la care sa facut contractul de donatie cu intretinere ????....in cazul decesului parintilor mei ..ma pot trezi cu ea ca are pretentii la nustiu ce si sa fiu dat in judecata pt vreo bucata din imobil ???...sau pot sta linistit odata ce contractul de donatie intra in drepturi depline la decesul partilor succesorale...si eu devin unicul proprietar !! ???? hellp me pls !!!

DAN POPESCU a scris:

Mergeti cu sora la notariat si sa consimta prin act notarial la instrainare, conf.art.1.091(4) teza finala NCC.

buna ziua !!!tatal meu are un teren agricol extravilan.....si doreste sa mi-l dea mie printr-un contract de intretinere... terenul nu e intabulat dar este in planul parcelar la primarie.....!! el are certificat de mostenitor pe parcela acea cu succesiunea facuta intre el si restul fratilor !!!!! intrebarea este.... ce trebuie sa facem mai intai??? intabularea sau contractul de intretinere si dupa acea intabularea...pt ca eu doresc sa il intabulez !!!!
buna ziua !

vreau sa fac un contract de donatie cu parinti mei pt un apartament...

mai am o sora , cu care ma inteleg bine , si ea a zis ca nu are pretenti,,,

acum intrebarea mea ar fi....

1 .sa zicem ca fac contractul de donatie... si dupa decesul parintilor...sora mea sau altcineva poate sa ceara revocarea contractului.....sau sa aiba pretenti materiale.....???
2. sa zicem ca vreau sa vand apartamentul dupa decesul parintilor...sa ma mut altundeva........sunt eu unicul mostenitor al apartamentului dupa decesul parintilor????

sau ma poate incurca sora pt al vinde...in cazul in care vrea si ea ceva!!!!