buna ziua !!!tatal meu are un teren agricol extravilan.....si doreste sa mi-l dea mie printr-un contract de intretinere... terenul nu e intabulat dar este in planul parcelar la primarie.....!! el are certificat de mostenitor pe parcela acea cu succesiunea facuta intre el si restul fratilor !!!!! intrebarea este.... ce trebuie sa facem mai intai??? intabularea sau contractul de intretinere si dupa acea intabularea...pt ca eu doresc sa il intabulez !!!!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca tata sa va poate transmite terenul trebuie să aibă dreptul de proprietate intabulat la Cartea Funciară pe numele său.
Fără intabularea pe numele transmitatorului, nu se poate încheia niciun act.
Deci întocmiti documentația cadastrala și ulterior încheiati contractul.
In baza contractului, intabularea se va face apoi pe numele dvs.
Dacă succesiunea e facuta intre tata si restul fraților, înseamnă că nu e terenul lui tata. E terenul tuturor.
am gresit eu cand am zis ca e succesiune..... de pe titlul de propietate este un act de partaj..in care este stipulat fiecare ce parcela si tarla i se cuvine.. adica o dezmembrare de pe titlul de mostenire....scuze.... !! deci din ce am inteles prima data tata trebuie sa il intabuleze.. si doar apoi sa facem contractul intre mine si el !!... dar oare neintabulat... nu se poate face un act de promisiune in care eu dupa contract sa fiu obligat sa il intabulez ???