avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru general gratuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru general gratuit

Bună ziua, va cer sfatul în rezolvarea unei probleme. Tatăl meu deține în coproprietate (indiviziune) un imobil teren extravilan. Este vorba de o proprietate pt care s-a dezbătut și finalizat succesiunea iar tata are calitatea de moștenitor în cota de 1/4 alături de alți moștenitori cu diferite cote.

La momentul actual, acea parcela de teren este inclusa în procesul de cadastrale generala executata de primărie. Având în vedere ca nu are nr de carte funciara, și de asemenea, având în vedere ca primăria nu îmi permite sa reiau procesul de înscriere în cartea funciara pe bani mei, cum pot înregistra un contract de întreținere cu tatăl meu pentru acea parcela daca nu este intabulata?

Menționez ca actul de proprietate pe numele defunctului proprietar (de dinaintea succesiunii) este Titlul de proprietate și ca exista un plan parcelar la primarie.

Mi se pare ca este un blocaj, tatăl meu neputând tranzacționa acel teren în niciun fel, iar procesul de cadastrare generala durează de mai bine de 1 an de zile. Din interpelările făcut de noi la primărie și la biroul cadastral care are contractul cu primăria primim doar amânări. Deși scopul nu este vânzarea lui, dacă luam ipotetic în calcul aceasta varianta, moștenitorul nu este prejudiciat de faptul ca aceasta situație ii tine captiv dreptul de înstrăinare?

Ce soluție as avea astfel încat sa pot include acea parcela de teren în contractul de intretinere pe care urmează sa îl fac cu tatăl meu?

Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
Gamebox, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare sau contract ??? cosmin221985 cosmin221985 buna ziua !!!tatal meu are un teren agricol extravilan.....si doreste sa mi-l dea mie printr-un contract de intretinere... terenul nu e intabulat dar este in ... (vezi toată discuția)
Plan parcelar mrtz_69 mrtz_69 Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)