avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate cristina-gabriela

Activitate cristina-gabriela

Se pare ca acum ANAF a trasmis documentele de insolventa si drept urmare , personalul angajat( care in lunile anterioare era platit din contul altei firme) nu a fost platit si nici nu se stie cand se vor plati salariile si nici cuantumul tichetelor de masa restante de 4 luni dar care au fost trecute in fluturasi si impozitate. Ce poate face salariatul in acest caz ? Multumesc.
In contractul de munca sunt prevazute un numar de tichete de masa. Lunar, acestea sunt impozitate, dar de 3 luni nu au mai fost distribuite . Ce se poateface in acest caz ?

Multumesc.
Am inteles modalitatea , dar cu personalul ramas pe vechea firma ce se va intampla?

Multumesc
Buna ziua,
firma la care lucrez se afla in insolventa . Majoritatea angajatilor au fost transferati pe o firma nou infiintata. Cei ramasi pe vechea firma nu mai sunt inclusi nici in mail-uri nici in vreo activitate a noii firme. Ni s-a promis anterior ca toti vom migra catre noua firma, dar la acest moment lucrurile sunt total diferite. Ce pot face in acest caz ?

Multumesc.
Buna ziua,

daca tichetele de masa au fost achitate, e legal ca acestea sa nu fie distribuite angajatilor decat dupa o perioada de maxim 10 zile ?

Angajare pensionar MapN

in ce conditii se poate angaja un pensionar MapN la o firma privata ?

Multumesc.
Plata CAS sau CASS

pentru un srl cu un profit net de aproximativ 160000 lei(2023) se plateste CAS SAU CASS ? si in valoare de cat ?

Multumesc.
Buna ziua
anul trecut -obligatoriu - am platit impozit pe profit de 16%. Intrebarea mea e ce impozit voi plati anul acesta. Sunt administratorul unei firme cu cod CAEN 711( 7111 - activitati de arhitectura, inginerie si consultanta tehnica legate de aceasta ) , fara angajati si fara sa depasesc plafonul impus de 60.000 euro.

Multumesc.
O societate poate reveni la impozitul de 3% fara sa depaseasca plafonul si fara sa aibe angajati ?
Buna ziua,

o firma devine platitoare de TVA atunci cand se depaseste plafonul la incheierea exercitiului finanaciar anual sau se cumuleaza profitul de la infiintarea acesteia?

Multumesc.