avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum devine o firma platitoare de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum devine o firma platitoare de TVA?

Buna ziua,

o firma devine platitoare de TVA atunci cand se depaseste plafonul la incheierea exercitiului finanaciar anual sau se cumuleaza profitul de la infiintarea acesteia?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:46, 22 Octombrie 2023
O firmă devine plătitoare de TVA (1) când depășește plafonul de 300.000 lei (65.000 euro la cursul de la 01/01/2007) sau (2) oricând la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devin platitor de tva? MOCANU DOINA MOCANU DOINA BUNA ZIUA, va rog sa ma ajutati, ca de obicei. Am infiintat o societate in luna noiembrie 2009. Stiu ca devin platitoare de TVA, cand depasesc 35.000 euro. ... (vezi toată discuția)
Impozit profit / impozit microintreprindere szasza szasza Buna ziua Va rog sa imi raspundeti ca in cazul unui SRL- D nou infiintat care va vinde produse importate, adica va avea, achizitii intracomunitare, in jur ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - plafon 100.000 eur sau 65.000 eur (220.000 lei) ovidiu2929 ovidiu2929 Buna ziua Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are. In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si ... (vezi toată discuția)