avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate alexj17

Activitate alexj17

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situaţie: îngrijitoarea (femeie de servici) instituţiei publice la care lucrez este în CM în sistem ambulatoriu din luna iunie, la jumătatea acestei luni beneficiind de 183 zile de concediu medical în ultimele 12 luni (a primit 3 avize de la medicul expert pentru prelungirea CM-ului peste 90 de zile).
întrebările mele sunt:
1. Se mai poate prelungi CM peste 183 de zile?
2. Dacă se poate prelungi, pentru ce perioadă?
3. Ce alte variante ar fi posibile în afară de revenirea la muncă sau prelungirea CM sunt?
Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situaţie: la instruţia la care lucrez a început inventarierea anuală a patrimoniului. Femeia de servici (care a dat în judecată instituţia - litigii de muncă) are în gestiune câteva obiecte de inventar care sunt închise într-un oficiu de la care ea are cheia. Doamna respectivă este în Concediu Medical în sistem ambulatoriu începând cu data de 19 iunie 2024.
Întrebările mele sunt:
1. Cum trebuie procetat pentru a se efectua inventarierea anuală?
2. Care este baza legală.
Bună ziua,
La inventarierea anuală a patrimoniului unei instituţii publice cu număr redus de angajaţi pot fi numiţi aceeaşi oameni în comisiile de inventariere a mijloacelor fixe, a caseriei şi a obiectelor de inventar?
Vă mulţumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situaţie: două instituţii publice îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire a cărui proprietar este primăria. Încălzirea clădirii este asigurată de instituţia la care lucrez, facturile pentru consumul de gaze naturale fiind plătit din bugetul propriu al instituţiei, aprobat prin HCL.
Întrebările mele sunt:
1. Cum trebuie să procedez din punct de vedere contabil cu cealaltă instituţie?
2. Poate cealaltă instituţie să plătească instituţiei la care lucrez cotă parte din factura de gaze naturale?
Ştiţi dacă există un act normativ care să reglementeze acest tip de sesizare?
Se sesizează Casa de Asigurări de Sănătate Judeţeană (din judeţul în care activează medicul expert) sau Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
Dacă avizul medicului expert a fost dat după ce salariata a solicitat, printr-o cerere incompletă, concediu fără plată, unde poate angajatorul să depună o sesizare prin care să ceară verificarea corectitudinii avizului dat de medicul expert?
Bună ziua,
Vă rog frumos sa-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Poate fi chemat un salariat din concediu medical de către comisia de disciplină pentru a fi cercetat în legătură cu o abatere disciplinară pe care a facut-o ?
2. Cum poate afla angajatorul nr. de zile acordate de către medicul expert la un concediile medicale care depăşesc 90 de zile?

Precizez că este vorba de o salariată care este în coflict de muncă cu instituţia bugetară la care lucrez.

Vă mulţumesc pentru răspusuri

Bună ziua,

Se pot pune copii după certificatele de concediu medical ale unui salariat dacă angajatorul face o sesizare către Casa der Asigurări de Sănătate referitoare la corectitudinea acordării concediilor medicale?

Vă mulţumesc pentru răspunsuri
2. Care este perioada maximă pentru un concediu fără plată pe motive personale?
Despre ce sector vorbiti, bugetar sau privat?


Este vorba despre sectorul bugetar

De la data mentionata in prima cerere.


Vă referiţi la data cererii (01.08.2024) sau la data de la care a cerut CFP (29.07.2024)