avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare zile libere în timpiul demisiei cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare zile libere în timpiul demisiei cu preaviz

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situaţie: un salariat de la instituţia publică în care lucrez şi-a dat demisia cu respectarea termenului de preaviz de 20 de zile lucrătoare. Problema este că în perioada de preaviz este ziua de 27 decembrie 2024 (zi liberă cu recuperare până la 31 ianuarie 2025 cf HG 1307/2023) şi ziua de 3 ianuarie 2025 (zi care e posibil să fie declarată zi liberă cu recuperare până la 31 ianuarie 2025 cf proiectului de HG publicat pe site-ul ministerului muncii).
Precizet că ultima zi de muncă a salariatului respectiv, dacă zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie se consideră zile lucrătoare, este 15 ianuarie 2025.
Întrebările mele sunt:
1. Cum recuperează salariatul respectiv cele 2 zile declarate zile libere cu recuperare?
2. Se pot considera cele 27 decembrie şi 3 ianuarie zile libere astfel încât să se prelungească perioada de preaviz până pe 17 ianuarie 2025?
Cel mai recent răspuns: alexj17 , utilizator 14:56, 16 Decembrie 2024
1. Nu mai are zile de Co?

2. Nu
Nu mai are nici o zi de concediu de odihnă.
Cum recuperează salariatul respectiv cele 2 zile declarate zile libere cu recuperare?
Nu are cum sa le mai recupereze.
Neavând cum să recupereze cele 2 zile, pot să trec "absent" în condică, iar în momentul în care calculez salariul nu va fi platit pentru zilele respective?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dr. muncii - contract de munca determinat ioanandrei12 ioanandrei12 Buna ziua! Am urmatoarea situatie , institutia are angajati cu contract pe perioada determinata ce isi incheie contractul in data de 31.12.2024 . Data de 27 ... (vezi toată discuția)
Munca in zile libere legale flore_inger flore_inger BunaAm si eu o intrebare...mama lucreaza in sistemul bugetar ca si femeie de servici intr-o scoala generala.Directoarea le-a impus ca in prima sau a doua zi de ... (vezi toată discuția)
Zile de recuperat! Daniel1900 Daniel1900 Lucrez la o gradinita de stat! Doamna directoare acum ne spune ca trebuie sa recuperam zilele accelea libere de la sfarsit de an! In caz ca sunt in concediu ... (vezi toată discuția)