avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate RalukElena

Activitate RalukElena

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: am revenit la serviciu de pe data de 04.12.2017, cu 60 de zile inainte de a implini baiatul 2 ani pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
La momentul acesta postul meu este inca ocupat de o colega, eu fiindu-i back-up in aceste doua sapatamani.

As dori, va rog frumos, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1. Este obligat angajatorul sa ma reincadreze in postul/pozitia din care am intrat in concediu prenatal? Si la ce masuri/ mijloace pot apela daca angajatorul refuza reintegrarea mea pe fostul post?

2. Care sunt drepturile salariatei reintoarse din CCC?

3. Care sunt obligatiile angajatorului fata de o salariata revenita din CCC?

4. Daca mi se propune un alt post si inchei un alt CIM- se mai aplica dispozitia potrivit careia pe perioada acordarii stimulentul, angajata nu poate fi concediata?

5. In ipoteza in care solicit un alt post si constat ulterior ca acesta nu mi se potriveste mai am dreptul sa solicit sa ocup vechiul post ( a. pentru noul post mi se va face act aditional la CIM pe care il am acum b. pentru noul post se incheie alt CIM - fiind vorba de o alta firma a angajatorului)?

6. Daca solicit sa lucrez part-time mai pot beneficia de stimulet?

Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Pentru a elimina orice problema voi face cerere de reintoarcere cu data de 04 dec.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Multumesc mult. Lamurita.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
10 dec e intr-o duminica. Angajatorul nu are program de lucru in weekend. Stiti cumva daca se poate face cerere de reintoarcere cu o data ce pica in weekend ? Multumesc mult.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Am sunat la Directia comunitara Iasi si nu m-au lamurit cum se numara aceste zile. Stiti pe cine sa mai intreb ca sa ma lamuresc? Dupa lege(zile calendaristice) si logica mea reiese asa: pe numarate sunt 21 zile lucrate in dec intre 11 -31. 31 in ian. si 09 in feb= 61 zile.
Multumesc mult de tot..
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Legea nu specifica decat ca trebuie sa se obtina venit impozabil cu 60 de zile inainte de a impli copilul 2 ani (mai exact 1 an si 10 luni) si daca legiuitorul nu a zis ca trebuie sa fie lucratoare inteleg ca sunt calendaristice. Asa o fi? Altfel nu ar trebui sa se scada toate liberele legale din acea perioada si chiar si week-end-urile? Multumesc.
Buna ziua. Am un baietel care pe 10 februarie 2018 va implini 2 ani. Intentionez sa imi depun dosarul pentru obtinerea stimulentului de insertie. Daca incep serviciul pe 11 decembrie voi primi stimulentul? Va multumesc anticipat.
Asa cum banuiam. Multumesc.
Răspuns la discuția stimulent de insertie
Ccc de 2 ani pentru copil nascut pe 10 feb 2016- pe 02 dec 2017 ma reintorc la munca, cu 60 de zile inainte. Eu pentru cele 60 de zile voi lua salariu, alocatia si stimulentul? Asa e? Sau stimulentul incep sa-l primesc de pe 10 feb cand bebe face 2 ani si pt cele 60 de zile o sa iau doar salariu si alocatia? Multumesc.
Am inteles. 3699 sunt brut nu? Multumesc mult.