Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă în mod legal se poate diminua salariul 2600(studii superioare la 2400,lucrez la o firma cu prestări servicii, la sfârșitul lunii ianuarie am primit informarea cu scăderea salariului, firma a semnat contractul(prelungire) fără tarif pt. Studii superioare,cum era înainte. Noi am refuzat micșorarea salariului. Am înțeles ca o sa primim preavizul, se poate asa ceva?
Dacă o firma s-a închis,un fost angajat poate sa figureze cu 2 locuri de munca în același timp la ITM, adică 8 ore pe firma care s-a închis și 8 ore la noul loc de munca. Mulțumesc!
Buna ziua
Ma numesc Florica, lucrez la o firma cu prestari servicii,infiintata in anul 2002 cu angajatii desprinsi din aceeasi firma. Am vrea sa actionam in judecata firma deoarece incepand din anul 2008 nu s-a mai facut nici o majorare de salariu, mai mult si sporurile de vechime,au fost introduse in salar( in 2014) si tichetele de masa ne-au fost introduse in salariu (februarie2017), mai mult CCM nu este semnat(ca sa nu mai mareasca firma minimul pe economiei conform HG).Va rog sa-mi spuneti o parere despre acesta situatie.
Va multumesc.