avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate pflorica

Activitate pflorica

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă în mod legal se poate diminua salariul 2600(studii superioare la 2400,lucrez la o firma cu prestări servicii, la sfârșitul lunii ianuarie am primit informarea cu scăderea salariului, firma a semnat contractul(prelungire) fără tarif pt. Studii superioare,cum era înainte. Noi am refuzat micșorarea salariului. Am înțeles ca o sa primim preavizul, se poate asa ceva?
Dacă o firma s-a închis,un fost angajat poate sa figureze cu 2 locuri de munca în același timp la ITM, adică 8 ore pe firma care s-a închis și 8 ore la noul loc de munca. Mulțumesc!
Buna ziua
Ma numesc Florica, lucrez la o firma cu prestari servicii,infiintata in anul 2002 cu angajatii desprinsi din aceeasi firma. Am vrea sa actionam in judecata firma deoarece incepand din anul 2008 nu s-a mai facut nici o majorare de salariu, mai mult si sporurile de vechime,au fost introduse in salar( in 2014) si tichetele de masa ne-au fost introduse in salariu (februarie2017), mai mult CCM nu este semnat(ca sa nu mai mareasca firma minimul pe economiei conform HG).Va rog sa-mi spuneti o parere despre acesta situatie.
Va multumesc.